Administrația Prezidențială

Alegerile au trecut, trăiască alegerile! Nici n-am depășit cu bine prima parte din scrutinurile stabilite în acest an, că deja trebuie făcute alte planuri.

Aceasta pentru că românii nu au scăpat doar de alegerile locale&europarlamentare, ci trebuie să vină în cabinele de vot și pentru parlamentare și prezidențiale.

Așa că au rămas de stabilit detaliile, astăzi urmând a avea loc o şedinţă a Coaliţiei PSD&PNL, în cadrul căreia ar trebui să fie stabilită data alegerilor prezidenţiale

Recent, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că urmează a fi adoptat actul normativ privind organizarea alegerilor prezidențiale, fie pe 15, fie pe 29 septembrie. De altfel, în februarie, același Ciolacu detali calendarul alegerilor din acest an, după ce coaliția ajunsese la un acord.

Acum, se pare că nu mai există dubii, dat fiind că inclusiv ieri, înaintea ședinței de Guvern, Marcel Ciolacu l-a sfătuit pe ministrul Afacerilor Interne să se apuce serios de lucru la actul normativ:

În urma deciziilor din coaliția de guvernare, îi solicit domnului vicepremier și ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale. Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfășura primul tur”, a asigurat premierul.

Articolul precedentDeputat USR: „Lasconi ar trebui să fie candidatul pentru președinție”
Articolul următorGeorge Tuță bagă spaima în directorii subordonatelor din Primăria Sectorului 1