Premierul PSD Marcel Ciolacu a detaliat aseară care va fi exact calendarul alegerilor din acest an, după ce coaliția a anunțat în urmă cu mai bine de o săptămână că s-a ajuns la un acord.

Astfel, europarlamentarele şi localele au fost comasate pe 9 iunie, pe 15 şi 29 septembrie vor avea loc cele două tururi la prezidenţiale, iar ultima rundă de alegeri, pentru Parlamentul României, va avea loc pe 8 decembrie.

Explicațiile au fost oferite de premier la România TV, acolo unde Ciolacu a detaliat și de ce PNL și PSD merg „la comun” doar în ceea ce privește europarlamentarele. Iar în acest context, al alegerilor europarlamentare, Ciolacu a reiterat o „promisiune”, anume că va „lăsa” în urmă PSD dacă AUR va „rupe” la aceste rânduri de alegeri:

O spun de câte ori e nevoie, dacă mă bate AUR în orice alegeri plec acasă! Eu mă aşteptam să iasă şi George Simion să spună la fel, dacă nu sunt pe primul loc la europarlamentare plec acasă! Nu îmi este frică, iar promisiunea a fost făcută înainte de decizia legată de comasare”.

Și totuși… de ce liste comune PSD&PNL doar la europarlamentare? Aparent pentru a testa încrederea românilor în această coaliție, dar a lăsa „mână liberă” organizațiilor din teritoriu:

Avem stabilită o alianţă electorală şi liste comune pentru alegerile europarlamentare, pentru ca vom vedea dacă românii sunt de acord să avem această coaliţie transformată în alianţă electorală din 2025. Aceasta stabilitate politcă nu a făcut rău României, am plecat de la un deficit imens, de la o ţară blocată economic. Am decis să ne implicăm în actul de guvernare chiar dacă nu am avut în prima parte postul de prim-minustru. După votul românilor, pe 10 iunie, ne întâlnim în coaliţie şi decidem ce facem mai departe. Legat de alegerile locale, eu nu vreau să intervin ca în trecut peste deciziile colegilor mei din fiecare organizaţie judeţeană. Ei decid dacă vor liste comune, alianţe sau nu. Am lasat democraţia internă a partidului să funcţioneze. În schimb, vrem sa creionăm o alianţă pentru anul 2025”, a precizat Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Articolul precedentO nouă zi de proteste; sindicaliștii din „Solidaritatea Sanitară” vor picheta spitalele
Articolul următorPrimăria Capitalei, împrumut în valoare de până la 150 de milioane de lei