Captură video

Președintele PSD Marcel Ciolacu este de părere listele PSD pentru alegerile parlamentare de anul acesta sunt unele dintre cele mai bine concepute, conținând, potrivit acestuia, oameni de valoare ca Alexandru Rafila sau Adrian Streinu-Cercel. Mai mult decât atât, Ciolacu crede că scandalul din jurul medicului Alexandru Rafila nu ar fi decât o răfuială politică menită să-l discrediteze pe acesta.

Marcel Ciolacu: „Este reforma evidentă în PSD, e un lucru foarte evident”

„Și domnul Orban știe bine adevărul despre familia sa”

„Vă repet, mâine o să vă punem toate listele la dispoziție. Simona Maia Teodoroiu este fost judecător CCR. Mă bucură acest lucru, este un specialist în domeniul justiției. Înțeleg că va candida la Senat.  Căutăm în acest moment să aducem câți mai mulți specialiști în Parlamentul Românie. Este reforma evidentă în PSD, e un lucru foarte evident. Mi-am și cerut scuze ieri domnului Rafila. Eu am plătit acest tribut. Când intri în politică așa e. Și domnul Orban știe bine adevărul despre familia sa. Eu știu că România are doi specialiști recunoscuți internațional, pe domnii Rafila și Cercel, poate Orban se consultă cu Anisie”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, în apărarea lui Alexandru Rafila.

În cursul zilei de astăzi, Alexandru Rafila a recunoscut că tatăl său a făcut, într-adevăr, parte din Securitate, până în anul 1949.

„În primul rând că filmul respectiv, Memorialul Durerii, cu tatăl meu nu a fost obiectiv. Pentru că, dincolo de lucrurile pe care el le-a făcut și cu care eu nu sunt de acord – adică, în mod evident, apartenența la Securitate în acea perioadă, din punctul meu de vedere, este un lucru absolut condamnabil – a pus în paralel un film despre uciderea unor țărani din județul Arad. Acel lucru s-a întâmplat după două luni și jumătate după ce tatăl meu fusese exclus din Securitate, dat afară din PCR, el era membru de partid. Iar tatăl meu ulterior a avut de suferit, a fost exclus din Facultatea de Medicină timp de șase luni, pentru că a fost considerat un element dușmănos”, a declarat Alexandru Rafila, la B1 TV.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentAdrian Năstase anunță că își continuă cariera de scriitor. A scos o nouă carte
Articolul următorAnisie promite, din nou, laptopuri și tablete
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.