Alexandru Rafila - captură Digi.24

Alexandru Rafila, proaspătul candidat la alegerile parlamentare al celor de la PSD pare să înceapă să simtă gustul amar al politicii. Nici bine n-a intrat în tabăra roșie a social democraților că s-a și trezit cu o avalanșă de sfaturi și acuze. Cu toate că, în momentul de față, nimic nu pare dovedit, zvonurile nu pot fi ignorate întrucât orice zvon are șanse de 50-50 de a se dovedi a fi sau nu adevărat.

Titus Dobre crede că Rafila și Streinu-Cercel au fost păcăliți de PSD

Astfel, Titus Dobre este de părere că atât Alexandru Rafila, cât și Adrian Streinu-Cercel ar fi fost racolați de PSD tocmai pentru ca partidul să-i folosească pe post de paravan menit să le spele imaginea pătată a ultimilor ani, cei de sub Liviu Dragnea.

„Războiul pe ciolan, faza pe medici celebri. PSD a prins trendul momentului: atenția tuturor e îndreptată către specialiștii care luptă direct cu pandemia de COVID-19. Așa că au făcut cea mai ipocrită mutare de forțe: au adus deja doi medici celebri, pe care-i bagă-n linia-ntâi a luptei electorale. Domnul Rafila și domnul Cercel poate speră că PSD le-a făcut această ofertă pentru că partidul vrea, cu adevărat, să aibă specialiștii în Parlament. Poate cred poveștile despre nevoia de a avea un cadru legislativ mai bun. Vor afla, în scurt timp, că sunt folosiți, doar pentru a reintroduce în Parlament aceleași dinastii PSD pe care le știm.

Dar nici măcar nu a inventat PSD schema asta de joc de-a grija pentru sănătate și cadru legislativ. Și PNL l-a folosit pe celebrul medic Leon Dănăilă, în același fel și cu același scop. Probabil că în următoarele zile vom mai vedea astfel de mișcări de forțe. Acum e rândul PNL să persuadeze celebrități. Iar astfel, cele două partide își vor face campania pe spatele somităților pe care le vor atrage doar pentru a le arunca în luptă, în timp ce restul membrilor își fac simple calcule matematice, alegându-și pozițiile pe listele pentru alegerile parlamentare”, a scris Mircea Titus Dobre, trezorierul PRO România.

Pe de altă parte…

Este Alexandru Rafila fiul unui torționar?

Iată întrebarea pe care și-o pun cei de la Newsweek.ro. Potrivit acestora, ar exista suspiciuni că reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, ar fi fiul unui celebru torționar, șeful securității din Arad, cu care acesta împarte același nume și prenume.

Torţionarul Alexandru Vişinescu, 20 de ani de puşcărie. El va fi şi degradat militar

„În CV-ul său și în orice am căutat, nu apare nimic legat de trecutul său înainte de facultate, ceea ce mi se pare (foarte) suspect. Am încercat să sap mai adânc, fără rezultate, așa că singura chestie care mi-a venit în minte a fost s-o sun chiar pe autoare, s-o întreb dacă știe ceva de această <coincidență> (Lucia Hossu-Longin a realizat un interviu cu Alexandru Rafila la începutul anilor 90, pentru Memorialul Durerii – mare parte din el este transcris și în cartea de care pomeneam). Și mi-a confirmat azi nu doar că ar fi rude, ci că Alexandru Rafila, marele medic de astăzi, este, se pare, chiar fiul ucigașului din anii ’50… Am rămas mut…”, a declarat Andrei Ruse, potrivit Newsweek.ro.

De altfel, tatăl celebrului doctor, proaspăt intrat în PSD și pe listele pentru parlamentare, Alexandru Rafila, s-ar numi întocmai fiului său, ceea ce ridică ștacheta suspiciunilor și mai sus.

Contactat de Newsweek.ro, Alexandru Rafila nu a dorit să dea declarații în acest sens, respingând apelurile jurnaliștilor și evitând să răspundă la mesaje scrise ale acestora.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPiedone îi scoate gunoiul de sub preș lui Florea
Articolul următorAdrian Năstase anunță că își continuă cariera de scriitor. A scos o nouă carte
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.