Nicușor Dan

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan a declarat că, cel puțin în acest moment, nu vede carantinarea Capitalei ca pe o soluție viabilă, cu toate că recunoaște situația gravă în care se află acum bucureștenii, din princina numărului mare de infectări ce s-a menținut în ultima perioadă la o cotă deloc mică.

Nicușor Dan: „nu a existat o colaborare foarte bună până acum”

„E o problemă gravă, foarte multă este conştientă şi ia măsuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conştientă şi este de salutat. Eu mai merg cu transportul public şi 99% poartă mască. Situaţia e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre oamenii din jurul nostru. La nivel indvidual trebuie să respectăm măsurile specialiştilor şi trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, toată activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a afirmat, vineri seară, la Realitatea Plus, Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a mai spus că, în ultima perioadă, ar fi efectuat o serie de vizite de lucru la DSP și DSU pentru a discuta cu reprezentanții instituțiilor detalii despre situația actuală, în scopul de a înțelege mai bine ce se întâmplă.

„Sunt gata, în momentul în care preiau mandatul, să colaborez cu MS, DSP, pentru că există nişte mojloace prin care putem stăvili această boală”

În cazul în care se va trece de pragul psihologic de 3 la mie, Nicușor Dan a declarat că masca va trebui să devină obligatorie în toate spațiile deschise, amintind că se evită, pe cât posibil, carantinarea Municipiului București.

„Sunt măsuri obligatorii. Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie puratea măştii în spaţii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie. Ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment. Rolul autorităţilor locale e să asigure respectarea acestor prevederi. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotriva răspândirii bolii şi importantă stabilirea listei de contacte”, a mai spus Nicușor Dan.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentBrăila rămâne încet, dar sigur, fără liberali
Articolul următorPiedone îi scoate gunoiul de sub preș lui Florea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.