Brăila rămâne încet, dar sigur, fără liberali, cam asta ar fi concluzia pe care o putem trage, în urma ultimelor evenimente din județul lui Fănuș Neagu. Și dacă tot am menționat de Fănuș Neagu, una dintre veștile triste ale liberalismului brăilean vine tocmai din comuna natală a scriitorului, Grădiștea, unde primarul Petre Andrei a declarat că are de gând să demisioneze din Biroul Judeţean interimar al PNL Brăila. Exemplul îi este urmat și de primarul comunei Surdila Greci, Ionel Meiroşu, care a declarat același lucru.

Demisii în masă din PNL la Brăila

La rândului lui, și preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila, consilierul municipal Adrian Tabarac, a anunţat, în cursul zilei de astăzi, că demisionează din funcţiile deţinute în partid. Motivul principal al tuturor demisiilor îl reprezintă modul în care au fost făcute listele pentru parlamentare.

„Având în vedere faptul că, la şedinţa în care ar fi trebuit validate listele pentru Parlamentul României, ni s-a cerut aprobarea pentru ca cea mai mare parte a listelor să fie completată cu persoane după încheierea şedinţei, precum şi alte aspecte procedurale care nu au fost respectate, am luat decizia de a contesta validitatea şedinţei CDJ a PNL Brăila de ieri, 15.10.2020. Tot astăzi voi depune o plângere penală pentru fals şi uz de fals în ceea ce priveşte trimiterea listelor către Biroul Naţional în altă formă decât cea votată. Acestea au fost completate ilegal cu persoane care, în conformitate cu calendarul pentru alegeri, nu s-au înscris în competiţia pentru un post de parlamentar. Sunt deja mai mulţi colegi, inclusiv primari, care au renunţat la funcţiile din partid în semn de protest faţă de modul ‘pe persoană fizică’ în care este condus partidul. Ţinând cont de toate aceste aspecte, îmi depun demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Brăila. Rămân membru de partid şi o persoană ataşată valorilor liberale. Am încredere că decizia finală cu privire la organizaţia PNL Brăila se va lua cu faţa către toţi cetăţenii din Brăila”, a declarat Adrian Tabarac, într-un comunicat de presă.

Rămâne de văzut care va fi parcusul politic al demisionarilor și spre ce alte formațiuni politice vor migra.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMarcel Ciolacu vorbește despre „noul” PSD
Articolul următorÎn acest moment, Nicușor Dan nu vede carantinarea Capitalei întâmplându-se
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.