Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un minor din Huedin, județul Cluj, a făcut accident răsturnându-se cu mașina primită de la mama sa.

Incidentul s-a produs în timp ce băiatul a accelerat, cu scopul de a scăpa de poliție.

În urma accidentului, copilul necesită îngrijiri medicale și se află internat în spital

Potrivit polițiștilor, accidentul auto a avut loc ieri, 4 septembrie. În jurul orei 01.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Huedin, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Protopop Aurel Munteanu din orașul Huedin, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Mașina în cauză era condusă de un tânăr, ”despre care existau indicii că nu ar poseda permis de conducere”.

Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, fiind urmărit de echipajul de poliție cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 1 kilometru. La intersecția cu strada Morii din Huedin, la km 526+300 m, pe fondul vitezei excesive, minorul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ulterior răsturnăndu-se”, a transmis IPJ Cluj, prin intermediul unui comunicat.

IPJ Cluj: ”Autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de către mama acestuia”

La testarea cu aparatul etilotest s-a înregistrat rezultat negativ”, au mai transmis polițiștii din Cluj, potrivit publicației Gândul.

În cauză sunt efectuate mai multe activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, sunt cercetări pentru vătămare corporală din culpă și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Potrivit legii, tinerii din România pot avea permis la 16 ani în 2022 pentru mopede (categoria AM), motociclete ușoare (categoria A1 / permis scuter 16 ani) sau cvadricicluri (categoria B1 – permis auto la 16 ani).

Vârsta minimă de la care se poate începe școala pentru categoria B1 este de 15 ani și 9 luni, iar când se împlinește vârsta de 16 ani se poate susține examenul la Poliție.

Articolul precedentEugen Tomac: ”Peste 50% dintre elevii noștri nu știu să citească bine, să scrie corect sau să calculeze”
Articolul următorApa uzată va deveni potabilă, în urma unui proces de reciclare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time