Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Eugen Tomac s-a arătat revoltat de valul de “lecții” pe care politicienii le-au oferit cu ocazia deschiderii noului an școlar.

Într-un text postat astăzi, 5 septembrie, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul a precizat că există mulți oameni politici care ”ar trebui să citească mai întâi câteva date înainte de a se înghesui făloși prin școli pentru a le spune, de cele mai multe ori, lucruri trăsnite elevilor”.

Eugen Tomac a anunțat că nu va participa ”la nicio deschidere”, tocmai din cauză îi este ”rușine”.

Liderul PMP: ”Îmi produce o revoltă profundă valul de “lecții” date de politicieni în prima zi de școală”

În același context, liderul PMP a precizat că aproape 4000 de școli nu au autorizație ISU în prima zi de școală. Mai mult, 1400 de unități de învățământ nu sunt conectate la internet.

În egală măsură, bugetul pentru educație în acest an este 2.28% din PIB.

Eugen Tomac: ”Problema nr.1 a României astăzi este educația. Lipsa investițiilor în sistemul de învățământ ne va ține blocată dezvoltarea țării pentru următorii 50 de ani”

România educata înseamnă în primul rând resurse. În loc să acordăm bani pentru a crește o generație de români capabili să facă față tuturor provocărilor, noi împrumutăm zeci de miliarde pentru a mulțimi cohorta de baronet local care face orice, dar uită tot timpul de școala. Așa avem sute de școli și licee cu grupul sanitar in fundul curții”, a transmis politicianul.

”Avem nevoie de bani și de oameni capabili să schimbe din temelie sistemul de învățământ. Fără minim 6% din PIB, nu vom putea niciodată ieși din acest cerc închis al neputinței”

Fiind totuși prima zi de școală, le urez tuturor elevilor să aibă parte de un an plin de reușite, iar dascălilor le adresez mii de mulțumiri pentru că, indiferent de greutăți, găsesc energia necesară pentru a dărui cunoaștere și a încuraja copiii să fie atașați de școală”, se arată în textul postat pe contul de Facebook.

Articolul precedentCetățean italian prins pe când vindea cocaină în București. A fost arestat, alături de partenera sa româncă
Articolul următorAccident auto: Un băiat de 16 ani s-a răsturnat cu mașina primită de la mama lui
Jurnalist full-time / Pesimist part-time