Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Marcel Bartic, profesor de istorie și colaborator Europa FM, a precizat că există o alternativă în ceea ce privește pregătirea copiilor fără posibilități financiare, recomandând Școala ”Alianța pentru Educație Remedială”.

Școala A.E.R. este un program dedicat elevilor români din clasele I–VIII, având ca scop prioritar recuperarea decalajelor consistente de învățare și preîntâmpinarea deciziei de abandon școlar a elevilor descurajați de lipsa participării la școala online.

Cursurile gratuite, desfășurate pe timpul verii, au ca scop reducerea abandonului școlar

Cursurile sunt gratuite, încep în data de 10 august, iar înscrierile pot fi făcute prin completarea formularului de înscriere.

După, profesorul de istorie va trimite celor înscriși un mail cu detaliile organizatorice.

Nu mai e mult până începe școala. Câteva săptămâni. Poate că mulți dintre dumneavoastră sunteți încă plecați prin vacanțe. Ceea ce e foarte bine și sper să vă bucurați de fiecare clipă de relaxare. Dacă vă gândiți totuși că le-ar prinde bine copiilor un scurt refresh al cunoștințelor la română și matematică, să știți că noi ne-am mobilizat iar la Școala Remedială. De săptămâna viitoare, pe 10 august, începem iar cursurile la limba română și matematică. Online. Gratuit, cum a fost și pana acum”, a transmis Marcel Bartic, pe contul de Facebook.

Profesorul Marcel Bartic: ”Ne-am planificat să facem două luni de cursuri. M-aș bucura dacă ați da de veste și unor copii fără posibilități”

Profesorul a ținut să precizeze că, până începe școala, va fi făcută recapitularea cunoștințelor din anul trecut, iar în prima luna de școala se va axa pe noțiunile noi care urmează a fi studiate.
De asemenea, vor fi două ore de limba română pe săptămână și două de matematică.

M-aș bucura dacă ați da de veste și unor copii fără posibilități. Poate că nu au vreun device disponibil dar, dacă aveți vreo tabletă pe care nu o mai folosiți sau vreun calculator mai vechi, împrumutați-le pentru două luni și ajutați-i și pe ei să participe la cursuri. Profesorii noștri vor fi tare bucuroși sa-i primească. Începem deci pe 10 august”, a adăugat profesorul de istorie.

Articolul precedentJurnalist român: ”Toți copiii au nevoie de o copilărie fericită, indiferent că sunt români, ucrainieni, sirieni, americani, chinezi”
Articolul următor6 august 2022: ziua în care se împlinesc 105 ani de la Bătălia de la Mărăşeşti
Jurnalist full-time / Pesimist part-time