Captură video Facebook/Nicolae Ciucă
Captură video Facebook/Nicolae Ciucă

Se împlinesc 105 ani de la Bătălia de la Mărăşeşti, cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial.

Aceasta a fost caracterizată de o serie de acțiuni militare complexe, desfășurate pe Frontul Român, în perioada 24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917.

Luptele au fost purtate în zona Vrancea, în spațiul dintre râurile Siret și Putna și pe aliniamentul Muncelu – Mărășești.

Ministerul Apărării Naționale: ”Este o zi plină de semnificații, cu o puternică încărcătură emoțională”

Pe aici nu se trece! O zi plină de semnificații, cu o puternică încărcătură emoțională. A fost ziua care a decis în mod covârșitor soarta României. Dragostea față de țară și credința că vor reuși i-au îndemnat pe militarii noștri să continue să lupte cu demnitate și să strige cu toată puterea ”PE AICI NU SE TRECE”, oferind astfel o victorie marcantă României în timpul Primului Război Mondial. Le mulțumim tuturor militarilor care au luptat cu demnitate și onoare să apere România”, au transmis reprezentanții MapN, într-un text publicat pe contul de Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Prim-ministrul a subliniat că trebuie cinstit şi protejat ceea ce s-a câştigat prin jertfă, şi anume, libertatea de a decide soarta.

De asemenea, Ciucă a reamintit că, în urmă cu un secol, România s-a salvat şi s-a întărit în urma jertfei supreme a soldaţilor români.

Eroii ne-au lăsat pildă iubirea de ţară, ne-au lăsat moştenire lecţia speranţei, a încrederii şi a îndârjirii de a rezista şi de a triumfa în faţa unui destin dificil. O parte din acea determinare care a făcut posibilă existenţa României ca stat unitar trebuie să o regăsim astăzi în fiecare dintre noi, indiferent dacă trăim în ţară sau în străinătate, indiferent de credinţele noastre personale şi indiferent de diferenţele de opinie dintre noi. Este datoria noastră să cinstim şi să protejăm ceea ce se câştigat prin jertfă: libertatea de a decide soarta. Acum, în numele eroilor noştri, trebuie să protejăm această libertate cu perseverenţă şi îndârjire pentru a onora trecutul şi pentru a asigura viitorul. Dumnezeu să îi odihnească pe cei căzuţi şi să îi ocrotească pe români. Cinste şi onoare memoriei lor!”, a transmis premierul.

Articolul precedentȘcoala ”Alianța pentru Educație Remedială”: o alternativă gratuită, oferită pe timpul verii, pentru copiii fără posibilități
Articolul următorCoreea de Sud a lansat prima sa misiune spre Lună
Jurnalist full-time / Pesimist part-time