Ministrul Familiei a reacționat după ce, în spațiul public, au apărut imagini în care cunoscutul interlop Fane Vancică lovește o femeie.
În același context, Gabriela Firea îl acuză și pe cel care a filmat întreaga scenă, fără a interveni.
Fane Vancică a fost filmat în timp o lovește pe femeie cu picioarele în cap, în stomac și în spate. Mai mult, acesta și-a umilit victima, aruncând cu gheață în ea, în timp ce o înjură și o pune să stea în genunchi
”Sunt indignată și revoltată de imaginile cu un bărbat din Capitală care-și umilește și abuzează partenera de viață, în prezența unei alte persoane care filma și nu a intervenit în vreun fel să oprească agresiunea. O brută! Aceste imagini au circulat liber pe Internet și poate au fost văzute inclusiv de copii”, a scris, astăzi, Ministrul Familiei.
Gabriela Firea a vorbit despre sindromul ”popularității” din spațiul media, declarând că violența a ajuns motiv de laudă și o modă pe rețelele de socializare.
Mai mult, este la fel de șocant numărul mare de persoane care apreciază și distribuie astfel de imagini, care stau și ascultă ce au de spus acești agresori.
Gabriela Firea: ”În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse fac un apel către autoritățile competente să ia măsuri în acest caz”
”Nu mai putem tolera astfel de gesturi reprobabile și cer ca ele să fie pedepsite aspru. Acești agresori, oameni fără pic de morală și frică de Dumnezeu, trebuie să răspundă în fața legii tocmai pentru a oferi un exemplu pentru cei care se gândesc să facă la fel. Mă bucur că Poliția Română a luat imediat atitudine și că a fost deschisă o anchetă, chiar dacă victima nu a depus o plângere, de frică probabil”, a adăugat ministrul.
Poliția s-a autosesizat în cazul femeii bătute de Fane Vancică. A fost deschis un dosar pentru lovire și alte violențe
Adresându-se victimelor, ministrul Familiei a insistat ca acestea să ceară ajutorul autorităților și să înțeleagă că nimeni nu este mai presus de lege.
Mai mult, Gabriela Firea a reamintit că există centre unde persoanele abuzate pot primi ajutor de specialitate și vor fi departe de agresori.
”La nivel național, avem 42 de locuințe protejate, câte una în fiecare județ, 20 de centre de recuperare pentru victimele violenței domestice și alte 52 de centre de primire în regim de urgență. Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta!”, a transmis ministrul Familiei.