Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac și președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) a reacționat, după ce Germania și Franța au respins propunerea de a interzice accesul cetățenilor ruși în UE.

Ambele state se opun în timp ce alte țări din UE s-au împărțit atunci când a fost adusă în discuție blocarea accesului cetățenilor ruși în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul a precizat că Statele Baltice și Finlanda, care au frontieră directă cu Rusia, au luat această decizie, la fel și Cehia, țara care deține președinția rotativă a UE.

Eugen Tomac: ”Acestea susțin că toate statele membre trebuie să se alinieze unei asemenea măsuri pentru pune o presiune în plus pe guvernul de la Moscova”

România a ținut cont de apelul opoziției și va susține și ea un asemenea demers astăzi, la Praga. Surpriza însă vine de la Berlin și Paris, care, într-un demers comun, resping propunerea UE de a interzice acordarea de vize pentru cetățenii ruși”, a scris europarlamentarul, astăzi, pe contul de Facebook.

Potrivit politicianului, argumentele celor două guverne nu sunt deloc convingătoare. În plus, politica ultimilor 30 de ani de a ține Rusia aproape prin contracte comerciale s-a dovedit a fi una complet falimentară.

Mai mult, cetățenii europeni plătesc direct pentru această ”abordare eșuată”.

Președintele PMP: ”Rusia a păcălit, ani la rând, guvernele europene vânzând gaz la prețuri preferențiale în funcție de înțelegerile bilaterale”

Nu am avut o politică unitară de achiziție a gazului la nivel UE. Acum, prețul la energie și gaz a explodat tocmai pentru că teroristul de la Kremlin își permite să șantajeze Uniunea Europeană. Răspunsul UE trebuia sa fie pe măsură. Ar fi trebuit să lovim regimul acolo unde se aștepta mai puțin, iar izolarea era măsura cea mai bună. Mai ales acum, când în Ucraina mor zilnic oameni nevinovați doar pentru că nu au mai vrut să le fie decisă soarta la Moscova, ci să se apropie de noi, de națiunile din Uniunea Europeană”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Articolul precedentGabriela Firea, despre cazul interlopului care bate, în public, o femeie: ”O brută! Acești agresori trebuie să răspundă în fața legii”
Articolul următorCiolacu: ”PSD îi va proteja pe români pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time