Foto: Facebook/Marcel Ciolacu
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a dat asigurări că Partidul Social Democrat îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică.

Liderul PSD a precizat că, în urma insistenței partidului, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii.

Marcel Ciolacu: ”PSD va pune capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie”

Într-un text distribuit astăzi, 30 august, pe contul de Facebook, Ciolacu a explicat că PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze.

De aceleași soluții vor beneficia și școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major.

Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Liderul PSD: ”Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni”

Prin urmare, pe lângă aceste decizi urgente, este nevoie și de o soluție pe un termen mai lung.

Conform declarațiilor, PSD va lupta, în continuare, pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani. 

Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să cautăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!”, a conclus liderul soclai-democrat.

Articolul precedentEugen Tomac: ”Teroristul de la Kremlin își permite să șantajeze Uniunea Europeană”
Articolul următorSecretar de stat în Ministerul Proiectelor Europene și oameni de afaceri, acuzați de fapte de corupție. Cum se împărțeau fondurile europene
Jurnalist full-time / Pesimist part-time