Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, a reluat problema războiului din Ucraina, precizând că acest conflict amenință viețile a sute de milioane de europeni.

Tomac a adresat, astăzi, 20 august, o solicitare pentru Josep Borrell-Fontelles, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate al Uniunii Europene.

Pericolul nuclear generat de ocuparea de către ruși a Centralei Zaporojie reprezintă o amenințare pentru întreaga Europă

Un război absurd amenință viețile a sute de milioane de cetățeni ai UE, iar instituțiile Uniunii Europene au obligația să acționeze, acum mai mult ca oricând, pentru a evita o catastrofă ce ne poate distruge viețile. Butonul roșu pe care îl folosește Rusia la Centrala de la Zaporojie ne arată în fiecare zi că devine tot mai mare amenințarea nucleară. De aceea, vă cerem ca, împreună cu statele membre, să mobilizați mai energic întreaga comunitate internațională pentru a înțelege că războiul ruso-ucrainean nu mai este despre nedreptate și atacul unui stat care nu a provocat cu nimic, ci s-a transformat într-un război care amenință viețile a sute de milioane de europeni”, a transmis deputatul din Parlamentul European, într-un text publicat pe contul de Facebook.

În același context, Eugen Tomac a precizat că țările de pe flancul estic al Uniunii Europene sunt vizate direct, la fel ca Ucraina sau R. Moldova.

Inclusiv cetățenii Federației Ruse vor avea de suferit dacă Moscova nu este constrânsă să înceteze de îndată acest război și să se retragă de la Centrală Nucleară ocupată în Zaporojie.

Eugen Tomac, pentru Josep Borrell-Fontelles: ”Aveți de gestionat una dintre cele mai grave crize de securitate din ultimii 80 ani și este esențial ca în următoarele ore și zile europenii să vadă demersuri consistente din partea diplomației pentru a evita o catastrofă”

Ne-am convins de mult că pentru Putin, la fel ca și pentru predecesorul său Stalin, viața oamenilor nu valorează nimic. Este crucial să se facă tot ce este necesar pentru a opri aceasta amenințare ce poate avea consecințe apocaliptice”, a conclus europarlamentarul.

Articolul precedentRazie în aeroport: polițiștii au pus ochii pe taximetriști
Articolul următorÎn 20 august 1968, ieșea pe poarta fabricii de la Mioveni primul autoturism produs de Dacia, modelul 1100
Jurnalist full-time / Pesimist part-time