Foto: Antibiotice Iași
Foto: Antibiotice Iași

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a îndemnat populația cu vârsta de până în 40 de ani să se prezeinte cât mai rapid la medicul de familie pentru a achiziționa rețeta pentru iodura de postasiu.

În acest context, astăzi, 16 august, secretarul de stat Adriana Pistol a precizat că nu există informații despre câte persoane s-au prezentat la medicul de familie în vederea procurării prescripției.

În România există 2.500 de farmacii de unde persoanele până în 40 de ani îşi pot ridica, în mod gratuit, pastilele pe bază de iod

Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia, şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul ministerului, potrivit HotNews.

România a plătit 6 milioane de euro pentru a achiziționa tratamentul pe bază de iod

În cursul acestei primăveri, Autoritatea Națională a Rezervelor de Stat a cumpărat 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu.

Acest tratament a fost produs de Antibiotice Iași.

Articolul precedent Noi obligații pentru comercianţii din România, stabilite de către ANPC
Articolul următorDirectorul DGASPC Caraș-Severin, acuzată de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Persoana favorizată, chiar ea
Jurnalist full-time / Pesimist part-time