Foto: Facebook/Cristi Danileț
Foto: Facebook/Cristi Danileț

Cristi Danileţ a reacționat la sentința dată de Înalta Curte de Casație și Justiție angajaților Poliției Române care au amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan.

Judecătorii au decis că aceștia vor rămâne liberi, primind doar o pedeapsă cu suspendare.

Este o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști”, a scris jurnalista, ieri, pe contul de Facebook.

Cristi Danileţ: ”Când un om al legii comite o infracțiune, el nu ar trebui sancționat nici cu minimul de pedeapsă, nici cu suspendarea executării pedepsei”

Este misiunea lui să apere legea. Pentru asta s-a pregătit și asta a fost plătit să facă. Dar, mai presus, asta a jurat să facă. Prin urmare, încalcarea cu intenție a legii și vătămarea unei persoane de către un om al legii nu poate fi nici iertată, nici ignorată, ci trebuie aspru și în mod exemplar sancționată”, a transmis judecătorul.

Ieri, 21 iulie, Emilia Șercan a făcut public, pe Facebook, mesajul în care a fost amenințată cu moartea de Chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Mihail Petrică Marcoci

Jurnalista a promis că va face public conținutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019, în ziua în care se va pronunța sentința definitivă în dosarul amenințării sale cu moartea din 2019.

Potrivit sentinței, cei doi trebuie să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare social derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Ca pedeapsă suplimentară, ambii vor presta și 120 de zile de muncă la una dintre următoarele instituții: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

Articolul precedentLocuitorii din Dolj au primit un mesaj RO-Alert din cauza valului extrem de căldură
Articolul următorMinistrul Sportului din România laudă UDMR pentru că a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot și săli de sport
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time