Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de socializare, Nicușor Dan a precizat că Primăria Municipiului București a convenit, în cadrul unui grup de lucru format la nivelul PMB, varianta finală a caietului de sarcini prin care va fi achiziționat studiul de fezabilitate aferent acestei investiții.

Potrivit proiectului, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București se va face în patru etape distincte.

Nicușor Dan: ”În primă etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții”

Intersecțiile sunt aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3.4 milioane lei fără TVA

În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate și implementarea proiectului”, a transmis edilul.

Articolul precedentOlimpiada Internațională de Matematică: România a obținut primul loc în Europa și locul 5 în lume
Articolul următorRomânia va cumpăra avioane vechi de 40 de ani, din Norvegia. Ponta: ”Norvegia nu știa unde să dea vechiturile”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time