Stațiunea Mamaia/Wikipedia: De la Svilen Enev - Operă proprie, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2583965
Stațiunea Mamaia/Wikipedia: De la Svilen Enev - Operă proprie, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2583965

Marian Alecu este un investitor în HoReCa, fondatorul City Gril și antreprenorul care a adus McDonalds în România.

Antreprenorul a criticat informațiile exagerate apărute în spațiul media și a precizat că, în anul 2022, stațiunea Mamaia a devenit o imagine negativă în mass-media.

Marian Alecu: ”Încep printr-un disclaimer, spunând că, deși sunt investitor în HoReCa, nu am niciun interes și nicio afacere în stațiunea Mamaia de la malul Mării Negre”

Sunt, însă, în fiecare vară un simplu turist și ca turist vreau să fac câteva remarci:

  • este foarte drept că stațiunea suferă din cauza unui plan arhitectonic haotic și bazat pe legea șpăgii și a bunului plac
  • la fel de drept este însă că, în stațiune, plaja s-a mărit și, deși pare prea mare acum, a salvat literalmente de la erodare totală zona de nisip.

De aproape o lună și mai acerb în ultimele zile, presa arată cu obstinație prețurile uriașe de pe litoralul românesc. Pe alocuri, ele există. Însă – prețul de 200 lei/ loc de cearceaf a fost pus de un operator privat al unei zone de plajă pentru a împiedica, ca cineva să-și pună cearceaful exact în fața primului rând de șezlonguri”, a declarat Marian Alecu.

Antreprenorul a adăugat că acel operator a investit în acea plajă – a curățat-o, a pus umbrele, șezlonguri, a amenajat un beach bar și oferă diverse servicii aferente.

Mai mult, a și lăsat, conform legii, un sector gratuit pentru cearceafuri. Totuși, românii preferă să se plângă de prețurile mari, fără a aduce în discuție aceste gratuități.

”Ei bine, există șezlonguri la 100 ron pe plajele exclusiviste, da, dar există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 ron la pachet cu o bere gratis. Pe acestea, numeroase totuși, la fel, nu le vede nimeni”

Investitor a ținut să adauge că sunt hotelieri în Mamaia care au oferte absolut decente, adică între 250-300 ron cu mic dejun inclus.

Apoi, ni se prezintă note de plată cu 200 ron pentru 2 pizza și sunt sigur că există (dar nu se spune, ați ghicit deja) zeci de restaurante pe faleza cu meniu de prânz sub 40 ron. De ce? Referitor acum la locurile de cazare, sunt sigur că există cazare cu 200 de euro, dar sunt și multe camere în hoteluri pe plajă absolut decente, adică între 250-300 ron cu mic dejun inclus”, explică antreprenorul român.

”De ce tac asociațiile patronale din Mamaia?!”

Potrivit antreprenorului, textul publicat pe platforma profit.ro nu repreznită o pledoarie pentru stațiunea Mamaia.

Totuși, situația nu este atât de gravă precum este prezentată în mass-media, iar litoralul este vizitat și de turiști fără pretenții.

Apa are temperatură perfectă, vremea este excelentă, iar cel mai important – sunt printre români de-ai mei și nu sunt toți maneliști și cocalari. În plus, în mai puțin de 3 ore ajung de acasă pe plajă fără să mă sufoc prin aeroporturi sau vămi ostile mie ca român. Ultima nedumerire – de ce tac asociațiile patronale din Mamaia?!”, a conclus Marian Alecu.

Articolul precedent Deși are cel mai mic preț al gigacaloriei din România, orașul Motru riscă să rămână fără apă caldă din cauza datornicilor, printre care se află și Primăria
Articolul următorOlimpiada Internațională de Matematică: România a obținut primul loc în Europa și locul 5 în lume
Jurnalist full-time / Pesimist part-time