Motru
Motru- pag de FB

Situație paradoxală în municipiul Motru, judeţul Gorj, unde prețul gigacaloriei este cel mai mic din România, și anume 224 de lei. Deși locuitorii plătesc cele mai mici facturi la căldură, ei riscă să rămână fără apă caldă, ca urmare a datoriilor acumulate la furnizorul local de agent termic. Practic, aproape 4.000 de apartamente, în care locuiesc jumătate dintre locuitorii oraşului, au datorii în valoare totală de peste 16 milioane de lei, potrivit observatornews.ro.

Asociațiile de proprietari îi dau în judecată pe locatarii rău-platnici pentru recuperarea debitelor, dar procedura este mai greoaie

Deoarece recuperarea debitelor decurge anevoios prin intermediul instanței, conducerea societății care furnizează agent termic a recurs la o altă metodă. Astfel, Uzina de Agent Termic a publicat pe pagina de Facebook, lista cu numele rău-platnicilor. În afară de cele 4.000 de locuințe racordate la rețeaua de termoficare, pe lista datornicilor mai figurează firme, şcoli, grădiniţe şi chiar și Primăria Motru.

Potrivit conducerii Uzinei de Agent Termic, doar o singură asociaţie de proprietari din municipiul Motru înregistrează datorii de peste două milioane de lei. Cea mai mare datorie din cadrul asociației depăşeşte 50 de mii de lei, sumă care reprezintă aproape prețul de cumpărare al unei garsoniere în oraș .

Dorel Drăghici, director la Uzina de Agent Termic, a declarat că societatea mai are banii necesari doar pentru asigurarea funcţionării timp o lună sau maxim două de zile.

„Dar va fi o problemă dacă nu recuperăm datoriile, chiar dacă nu pe toate”, a adăugat directorul Dorel Drăghici. Cosmin Morega, primarul municipiului Motru, a spus că sunt cazuri în care oamenii preferă să plece în vacanțe decât să plătească facturile la întreținere. „E mai bine să mergi la mare şi la munte, să cumperi o maşină decât să plăteşti dările la stat, căldura şi apa caldă. Este adevărat că sunt câteva familii care chiar nu au de unde şi poate ar trebui să găsim o soluţie”, a mai spus primarul orașului Motru.

Fost primar din Vâlcea, condamnat la închisoare cu executare: 6 ani pentru 6 infracțiuni

Articolul precedentPensiile speciale au depășit 1 miliard de lei/lună. Sistemul reprezintă ”o hoție organizată și legiferată”
Articolul următorInvestitor în HoReCa: ”Există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 ron, la pachet cu o bere gratis”