Pe Aeroportul Internațional București Băneasa a ajuns, joi, prima aeronavă a celei mai noi companii aeriene românești, AirConnect, scrie news.ro.
Reprezentanții companiei au anunțat că de luna viitoare, flota companiei se va mări cu încă un avion, iar din 2023 cu alte două aeronave.
Noua companie aeriană va opera curse interne și zboruri de tip charter, iar numărul aeronavelor va crește.
Aeroporturile din Europa se confruntă cu probleme serioase. Mii de zboruri au fost anulate din cauza lipsei de personal, iar angajații anunță greve în cele mai importante aeroporturi
Directorul general AirConnect, Tudor Constantinescu, a declarat că apariția companiei vine într-un context foarte dificil pentru toată piața aviatică din Europa.
„Suntem o echipă de profesionişti, cu experienţă relevantă ȋn domeniul aviaţiei şi, cu siguranţă, vom ajunge un jucător important ȋn industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la preţuri accesibile, pentru a deveni prima opţiune de călătorie a turiştilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Constantinescu.
Șeful companiei aeriene românești AirConnect a anunțat că de la sfârșitul lunii iulie, AirConnect va începe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Egipt și Bulgaria. Mai mult, compania a semnat mai multe contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanţe.
AirConnect va lansa și zboruri interne, ce vor conecta aeroporturile din țară, primele orașe vizate fiind Oradea, Bucureşti, Arad, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş, Sibiu şi Baia Mare.
Aeronavele companiei, ATR 72-600, reprezintă cea mai eficientă soluție din punct de vedere al consumlui de combustibil, având 68 de locuri.
„Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar şi la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus ȋn interior, presiune plăcută ȋn timpul zborului şi o lăţime de aproape 50 cm între cotiere”, au mai precizat reprezentanții companiei.
Compania aeriană românească a fost înființată în 2022, având ca și obiectiv clar de a opera curse interne și zboruri de tip charter. Pentru început, flota AirConnect include două aeronave, iar în 2023 va ajunge la patru.
Citește și articolul: Caramitru: ”Statul trimite bani către sate depopulate total. În schimb, lăsam gara și aeroportul din București în mizerie”