Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Andrei Caramitru a abordat problema locuitorilor din mediul rural precizând că, în urmă cu 10-15 ani, majoritatea populației locuia la țara și în orașe mici, industriale.

Astfel, la acel moment, doar o minoritate stătea în orașele mari.

În momentul de față, situația s-a schimbat drastic, peste 2/3 din populație stă în orașele mari sau în suburbii.

Andrei Caramitru: ”Statul refuză să înțeleagă că țara s-a schimbat complet. Și că satul românesc a murit”

Potrivit declarațiilor, problema este că, în ciuda depopulării, statul alocă locuri la școlile de la sate, unde nu mai sunt copii, ignorând marile orașe.

Mai mult, prin intermediul PNDL, sunt trimiși bani către sate depopulate total.

Vorbim de conducte de gaze la sate (unde nu mai e nimeni, și oricum NU vrem să consumăm mai mult gaz din import, ce dracu). Instalăm conducte de apă prin sate și după ne mirăm că NIMENI de acolo nu se conectează la ele și puținii bătrâni rămași folosesc tot toaleta din fundul grădinii și puțul de apă (că de unde să aibă câteva mii de EUR și loc în casă să își facă toaletă modernă și chiuvete și de astea). În schimb lăsam gara și aeroportul din București (cel mai mare oraș din Europa de Est, cu aproape 4 milioane de oameni în zona metropolitană) în mizerie, și cu conductele de apă și gaze praf”, scrie fostul politician pe pagina de Facebook.

”Refuzăm să înțelegem că satul românesc, ăla tradițional, agricol și izolat, în natură, a murit. E game over”

Andrei Caramitru este de părere că, peste 10 ani, nu va mai fi absolut nimeni care să locuiască la sat. Prin urmare, zonele rurale vor fi în paragină, natura își va lua locul, iar casele se vor prăbuși.

În momentul de față, satele reprezintă surse de venit doar pentru primari și pentru baronii locali, care se folosesc de lipsa de educație a populației și de voturi false pentru ocuparea funcțiilor.

Însă la noi – avem baronii și armate de primari care patronează zonele astea. Trebuie să facă bani – mulți – înainte de a se închide lumina! Și aduc voturi fraților – voturi false, furate – că știu CNP-urile buletinelor celor plecați din sat. De aia nu vor să lase să îți muți domiciliul ușor la oraș. Asta e schemă. Și ne omoară și economia, și democrația, și tot”, conclude fiul cel mare al regretatului Ion Caramitru.

Articolul precedentNicușor Dan a investit 2.7 milioane de lei plus TVA în sistemul de alarmare a populației
Articolul următorAlarmant: Tot mai mulți elevi din Suceava au probleme cu greutatea
Jurnalist full-time / Pesimist part-time