Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Într-un anunț publicat pe contul de Facebook, Nicușor Dan a precizat că Primăria Municipiului București a alocat fondurile necesare pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.

Suma care a fost investită este de 2.7 milioane de lei plus TVA.

Sistemul este compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei

Potrivit declarațiilor făcute de Primarul General al Capitalei, acest sistem nu a mai avut parte de investiții de mai bine de 30 de ani.

De asemenea, Nicușor Dan a ținut să precizeze că mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual.

Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, se arată în textul postat pe contul de socializare.

Nicușor Dan: ”Sistemul va fi acționat, la nevoie, apăsând un singur buton”

Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat, la nevoie, apăsând un singur buton”, a explicat edilul.

Articolul precedentCombinatul Alum Tulcea se va închide. România renunța la unica rafinărie de alumină din ţară
Articolul următorCaramitru: ”Statul trimite bani către sate depopulate total. În schimb, lăsam gara și aeroportul din București în mizerie”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time