Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Membrii World Wildlife Fund din România au lansat un nou avertisment, precizând că polenizarea realizată de insecte reprezintă un element fundamental al securității noastre alimentare.

Mai mult, conform textului publicat azi, 7 iulie, experții insistă să vorbească despre despre un declin mondial al polenizatorilor.

Cauzele pentru care specii întregi de insecte se află în declin: practicile agriculturii intensive, conversia terenurilor, schimbările climatice și bolile

Pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale aceste lucruri nu sunt importante în politica agricolă a României. De altfel, MADR aprobă anual folosirea de pesticide interzise în UE. Însă Comisia Europeană s-a sesizat că polenizatorii și zonele naturale cu biodiversitate ridicată lipsesc din Planul Național Strategic pentru agricultură și dezvoltare rurală și cere MADR să introducă măsuri de sprijin pe aceste teme, exact ce am propus și noi anterior”, au scris membrii World Wildlife Fund din România, pe contul de Facebook.

La începutul lunii, asociația pentru protecția mediului din România cerea schimbarea Ministrului Agriculturii. Această acțiune ar reprezenta o posibilă șansă pentru biodiversitate și pentru micii producători

Problemele de mediu sunt tratate superficial, iar experții silvici, biologii, ecologii, apicultorii și micii producători sunt, de cele mai multe ori, ignorați.

În cadrul postării, reprezentanții au precizat că solicită Ministerului Agriculturii să deblocheze discuțiile cu organizațiile de mediu și micii producători, inclusiv apicultori, din grupurile de lucru pentru Planul Național Strategic 2023-2027.

Toate aceste discuții trebuie să ducă la revizuirea acestui Plan, conform cu cerințele Comisiei Europene și provocările cu care ne România se confruntă.

Articolul precedentMariana Rarinca, femeia „condamnată-ACHITATĂ”, despre Justiția din România: „După achitarea mea, a început hărțuirea judecătorilor care au decis acest lucru”. Dezvăluiri din „interiorul sistemului”
Articolul următorConcurență pentru TAROM. A apărut o nouă companie aeriană românească
Jurnalist full-time / Pesimist part-time