Sursă foto: Facebook/Greenpeace România
Sursă foto: Facebook/Greenpeace România

Potrivit unui comunicat publicat de organizația Greenpeace din România, în data de 6 iulie, Uniunea Europeană a luat o decizie gravă.

UE a ignorat apelurile specialiștilor climatici și ale societății civile din întreaga Europă și a decis să ofere, în schimb, ajutor masiv mașinăriei rusești de război, care ar putea dura ani sau chiar decenii.

Este, fără îndoială, una dintre cele mai mari acțiuni de greenwashing din istorie”, se arată în cominicat.

Organizația Greenpeace trimite Comisia Europeană în judecată

Trimitem Comisia Europeană în judecată pentru a ne asigura că doar soluțiile reale pentru rezolvarea crizei climatice și de mediu pot fi numite activități ecologice sustenabile și că sute de miliarde de euro din banii noștri publici nu sunt deturnate în buzunarele autocraților și oligarhilor”, au scris reprezentanții, pe contul de Facebook.

Potrivit organizației, doar 3% din aceste fonduri vor fi accesibile în țara noastră.

”Majoritatea alocărilor vor merge către Germania și Franța, în timp ce unele țări nu vor fi eligibile pentru aceste investiții”

Ce facem? Dăm în judecată Comisia Europeană pentru actul delegat care încalcă vehement principiile legislației UE în vigoare. Vă mulțumim că v-ați mobilizat pentru această cauză. Nu ne vom opri aici și vom cere ceea ce este corect: bani pentru energie regenerabilă!”, au conclus membrii organizației pentru protecția mediului.

Articolul precedentSemnal de alarmă din partea ONU: Foametea ar putea atinge un nivel fără precedent anul acesta, din cauza conflictelor armate și a schimbărilor climatice
Articolul următorO mămică împărtășește experiența trăită într-un spital din Iași: ”Asistentele și medicii sunt oameni, nu roboți”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time