Prin proiectul ”Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați”, World Wide Nature Fund România și-a propus menținerea și îmbunătățirea conectivitatea ecologică între habitate, precum și menținerea serviciilor ecosistemice, în beneficiul comunităților locale, regiunilor și societății, în general.
World Wide Nature Fund România: ”Este esențială conservarea coridoarelor ecologice din regiune, dincolo de granițele administrative”
”Natura nu cunoaște granițe. Deși granițele există pentru oameni și sunt parte a vieții noastre de zi cu zi, fauna sălbatică nu ține cont de granițele create de oameni. Animalele au nevoie de spații întinse și de locuri pe unde se pot deplasa. Ele se deplasează frecvent peste granițele naționale în căutarea hranei și a partenerilor așadar este esențială conservarea coridoarelor ecologice din regiune, dincolo de granițele administrative”, au scris reprezentanții, astăzi, 27 iunie, pe pagina de Facebook.
Proiectul ”Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați” are în vedere păstrarea rețelelor de conectivitate ecologică
Această rețea este obligatorie pentru a avea, în continuare, populații de carnivore mari sănătoase și viabile, de-a lungul lanțului Carpatic.
În plus, este necesară pentru a menţine viabilitatea ecosistemelor şi a serviciilor furnizate de acestea în beneficiul comunităţilor, dar şi pentru evitarea sau reducerea conflictelor om – animale sălbatice şi a pagubelor provocate de acestea.
În același timp, implicarea autorităților și a tuturor factorilor interesați este esențială pentru menținerea și protejarea coridoarelor ecologice.