Captură video
Captură video

Rusia demonstrează, din nou, că traversează o criză militară, alegând să trimită un general veteran pe frontul din Ucraina.

Actualmente veteran al războiului din Afganistan, generalul-maior Pavel cântărește aproximativ 130 de kilograme, mănâncă de 5 ori pe zi și nu refuză nici băuturile alcoolice.

Generalul în rezervă trimis să lupte în Ucraina bea peste un litru de votcă pe zi

Jurnaliștii din Marea Britanie au precizat că veteranul are vârsta de 67 de ani, a luptat în Afganistan și, în momentul de față, a fost trimis de Kremlin în linia întâi a războiului din Ucraina.

Cel puțin zece generali și alți 30 de ofițeri superiori și-ar fi pierdut viața pe front, de la începutul invaziei din Ucraina. Alții au fost grav răniți și nu se mai poate conta pe ei o lungă perioadă de timp, arată publicația The Daily Star.

Potrivit sursei citate, generalul Pavel a preluat conducerea unei unități a forțelor speciale care luptă în estul Ucrainei după ce fostul comandant a fost grav rănit într-un atac al ucrainenilor.

Generalul veteran Pavel are nevoie de o uniformă specială, adaptată dimensiunilor sale. Mai mult, este echipat cu două veste antiglonț care să-i poată acoperi pieptul

Cei mai buni dintre ofițerii armatei ruse au fost uciși sau răniți în luptele din Ucraina, așa că Putin se vede nevoit să apeleze la ofițeri de mâna a doua, care nu vor rezista prea mult pe front. Acum aduce și generali ieșiți la pensie de multă vreme. Unul dintre aceștia este generalul Pavel”, a declarat o sursă apropiată serviciilor secrete britanice.

Deși era pensionar, veteranul este nevoit să lupte pe frontul din Ucraina, ordinul de mobilizare fiind primit în cursul lunii trecute.

Articolul precedentPrințul Paul al României a fost prins la Paris. El are de executat trei ani de închisoare din cauza retrocedărilor ilegale
Articolul următorWorld Wide Nature Fund România: ”Animalele au nevoie de spații întinse și de locuri pe unde se pot deplasa”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time