Foto: Facebook/Asociația Mai Mult Verde
Foto: Facebook/Asociația Mai Mult Verde

Asociația Mai Mult Verde a publicat astăzi, 27 iunie, anunțul conform căruia comuna Chilia Veche va dispune de un prim parc, amenajat în cadrul proiectului ”Chilia Verde”.

Reprezentanții asociației au precizat locuitorii comunei nu dispuneau, până la acest moment de un spațiu verde amenajat.

Cu toate acestea, grupul de inițiativă local numit ”Împreună pentru Chilia VECHE” a reușit demararea unui proiect susținut și de Primărie.

Asociația Mai Mult Verde: ”Când comunitatea își dorește o schimbare și localnicii sunt dispuși să lupte împreună – nimic nu le poate sta în cale!”

Comuna Chilia Veche nu are un parc, dar grupul de inițiativă local, ”Împreună pentru Chilia VECHE”, cu sprijinul nostru și al Primăriei din comună, va amenaja unul, în cadrul proiectului Chilia Verde”, se arată în comunicatul distribuit pe contul de Facebook.

Mai mult, reprezentanții au menționat că la cursul de organizare comunitară, protecția mediului și advocacy, organizat de asociație în luna mai, 20 de localnici au învățat cum să-și facă vocile auzite și cum să lupte pentru ce își doresc.

Weekendul a fost destinat realizării unui plan amănunțit pentru construirea viitorului parc

Au votat că parcul din comunitate este prioritatea pentru anul acesta și acum fac pași rapizi pentru amenajarea lui. Așa că, în weekend, membrii grupului de inițiativă local s-a întâlnit pentru a face un necesar de materiale și o planificare pentru perioada următoare”, au mai spus aceștia.

Împreună pentru Chilia VECHE” este o asociație civică, implicată în promovarea și apărarea intereselor cetățenilor.

Articolul precedentWorld Wide Nature Fund România: ”Animalele au nevoie de spații întinse și de locuri pe unde se pot deplasa”
Articolul următorModalitate unică de a ajuta armata ucraineană: Zeci de persoane își vând nudurile online pentru a strânge bani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time