Foto: Facebook/Asociația Mai Mult Verde
Foto: Facebook/Asociația Mai Mult Verde

În cadrul unui proiect numit ”Sustenabilitatea de zi cu zi”, elevii care studiază în din unitățile de învățământ cu profil agricol au luat parte la o serie de discuții pe tema protecției mediului.

Membrii asociației Mai Mult Verde au precizat că proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Bloc Zero și Bayer România.

Prin acest proiect se are în vedere educarea și implicarea elevilor din unitățile de învățământ cu profil agricol în activități dedicate protecției mediului

Săptămâna aceasta am discutat cu elevii liceului Tehnologic Jacques M. Elias, din Sascut, județul Bacău pe baza filmului documentar Green Warriors, care prezintă efectul cadmiului asupra sănătății noastre și a mediului”, au scris astăzi, 10 iunie, membrii asociației.

Fertilizatorii conțin foarte multe substanțe nocive care duc la apariția multor tipuri de cancer

De asemenea, reprezentanții Mai Mult Verde au precizat că, în ultimii 50 de ani, utilizarea de îngrășăminte pe bază de fosfați a crescut de patru ori. Cadmiul este un metal toxic greu asociat cu o serie de tipuri de cancer. Principala sursă de expunere la cadmiu sunt alimentele – acesta se găsește în fertilizatorii folosiți pentru creșterea produselor cerealiere, legumelor, nucilor, rădăcinilor amidonice, precum și produselor din carne.

În timpul pe care l-am avut cu elevii, am plecat de la filmul documentar ca instrument de informare și învățare și am continuat cu o dezbatere pe probleme de mediu, implicare civică și jurnalism”, se mai arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook Mai Mult Verde.

Articolul precedentUnifarm a realizat achiziții de produse medicale într-o manieră lipsită de transparență în perioada pandemiei
Articolul următorPreședintele Franței Emmanuel Macron vine în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time