Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Emmanuel Macron va veni pe 15 iunie în țara noastră, într-o vizită în care se va întâlni cu omologul său Klaus Iohannis și cu soldații francezi stabiliți la baza de la Mihail Kogălniceanu, informează rostonline.ro. Vizita de miercurea viitoare va fi cea de-a treia pe care Macron o face în România de când este președintele Franței.

Întâlnirea pe care Iohannis o va avea cu președintele Franței vine la câteva zile de la de la Summitul București 9, ce are loc astăzi, 10 iunie, și anterior Summitului NATO de la Madrid ( 28-30 iunie).

Sute de soldați francezi au fost mobilizați în România de la izbcnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina

Comandantul Grupului de luptă al NATO din România, Vincent Minguet, a anunțat la sfârșitul lunii martie că batalionul pe care îl conduce este format din 500 de francezi și 300 de belgieni.

De asemenea, grupul de luptă va fi desfășurat la Cincu, fiind integrați soldați din mai multe state membre Alianței Nord-Atlantice.

Mai mult, colonelul a declarat că în următoarea perioadă vor veni în România soldați și din Olanda, iar grupul de luptă va integra soldați din exterior astfel încât să ajungă la un efectiv de 1.000 de oameni.

Reamintim că Emmanuel Macron a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen, cu 58,55% dintre voturi, contracandidata sa obținând 41,45%.

La jumătatea lunii mai, Emmanuel Macron a fost avertizat de președintele Ucrainei cu privire la încercările sale de a negocia cu Vladimir Putin. Volodimir Zelenski i-a spus că orice încercare de a vorbi cu liderul de la Moscova este destinată eșecului.

 „Nu trebuie căutată o portiţă de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în zadar. Ştiu că el voia să obţină rezultate în medierea între Rusia şi Ucraina, dar n-a obţinut. Până când Rusia va vrea să înţeleagă că are nevoie (de sfârşitul războiului), ea nu va căuta nicio ieşire”, a spus Zelenski.

Citește și articolul: Misiunea imposibilă a lui Macron continuă. Zelenski, critici la adresa președintelui francez

Articolul precedentAsociația Mai mult Verde dezbate problemele de mediu, împreună cu elevii din unitățile de învățământ cu profil agricol
Articolul următorDoi frați sunt cercetați pentru incest. Aceștia sunt acuzați că erau amanți încă din 2019
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.