Foto: Facebook/Eugen Tomac
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Într-o vizită efectuată ieri, 6 iunie, la Chișinău, Marcel Ciolacu a afirmat că România acționeză ca un scut pentru Republica Moldova.

Cu toate acestea, Ciolacu a precizat că, pentru moment, România nu are de ce să sprijine cu armament sau forțe militare țara vecină de peste Prut.

Mai multe voci au criticat afirmațiile preşedintelui Camerei Deputaţilor

Eugen Tomac, a reluat discuția la Știrile B1 TV, afirmând că Marcel Ciolacu are dreptate, iar ”orice guvern responsabil de la Chișinău, atunci când întâmpină dificultăți, întâi sună la București”.

Prin urmare, potrivit liderului PMP, aceasta ar fi realitatea din ultimele trei decenii.

Cred că președintele Ciolacu are dreptate. Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut. Evident că comuniștii de la Chișinău, care sunt expresia idioțeniei în politică, nu văd că de 30 de ani de zile au prezență militară ilegală pe teritoriul Republicii Moldova – în schimb, încearcă orice declarație a unui oficial român să o interpreteze în sensul celor pe care le invocă acum”, a declarat liderul PMP.

Liderul PMP: ”Cred că declarația transmisă este una corectă”

România a avut întotdeauna o politică extrem de echilibrată, chiar aș spune uneori exagerat de prudentă, în relația cu Republica Moldova, în condițiile în care avem un 1.500.000 de cetățeni români în Republica Moldova, deci avem toată legitimitatea în a ne exprima și prezenta poziții cu privire la realitățile din Republica Moldova, însă noi am tratat-o ca pe un stat cu care avem o relație unică”, a continuat liderul PMP.

Potrivit oficialului, ”bolșevicii de la Chișinău” deformează realitatea.

Eugen Tomac a mai adăugat că există, în prezent, o încercare disperată a acestora în a implica România în dezbaterea internă pe fondul tensiunilor create în regiune.

Este una de prost gust, neinspirată și fac ceea ce știu mai bine, deformează realitatea și încearcă să creeze teme noi de discuție, fără a avea succes însă”, a adăugat europarlamentarul.

Articolul precedentAmbasadorul Moscovei la ONU a plecat în mijlocul ședinței
Articolul următor Lovitură pentru serviciile de informații și organele judiciare, din partea CCR. Acestea nu mai primesc date de la serviciile de telefonie mobilă 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time