Avertismentul medicului Jurma: Un nou val de COVID-19 va lovi România

Numărul infectărilor din ultimele săptămâni este destul de mic în România

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat, avertizează medicul Octavian Jurma, care susține că un nou val de COVID-19 va afecta în această toamnă România. Medicul Octavian Jurma atenționează asupra faptului că românii ar trebuie să respecte în continuare măsurile de igienă pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV 2, responsabil de apariţia COVID-19, chiar dacă numărul infectărilor din ultimele săptămâni este destul de mic în România. Într-o postare pe Facebook, medicul Octavian Jurma afirmă că valul 6 este aproape o certitudine în toamnă și va debuta probabil la finalul lunii august.

„Nu știm sigur ce variantă va provoca valul 6”, a afirmat medicul Octavian Jurma.

Potrivit lui Octavian Jurma, eliminarea tuturor măsurilor de prevenție în perioada sărbătorilor precum și din școli a condus la prelungirea valului 5-Omicron cu cel puțin patru săptămâni și la formarea unui platou care durează de 3 săptămâni.

„De la 8 martie 2022 până acum pandemia a produs zeci de noi variante ale armelor sale (virușii) dintre care trei au acum propriile clade (ramuri). Din păcate singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi și produce noi tulpini într-un ritm amețitor. Sunt doar 2 luni de la abandonarea oficială a măsurilor de sănătate publică în pandemie și declararea închiderii pandemiei din motive de inconvenientă politică. (…). Vestea bună este că până la finalul săptămânii (cel târziu săptămâna viitoare) incidența națională va coborî sub 0.5 la mie și vom ieși probabil din valul 5 pe baza datelor oficiale. Este o situație similară cu cea de anul trecut în care am asistat la o „diversificare” în primăvară cu apariția variantelor Alpha, Gamma și Beta pentru ca în final Delta și Omicron să producă valurile de toamnă. Diferența principală este că acum în loc de tulpini candidate avem ramuri întregi candidate la următorul val de toamnă. Din fericire nu avem încă confirmate în România BA.4 sau BA.5. Știm asta pentru că de 2 săptămâni INSP monitorizează și aceste variante”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Oradea: Zeci de copaci au fost tăiați pentru a face loc unei piste de role și skateboard

Articolul precedentOradea: Zeci de copaci au fost tăiați pentru a face loc unei piste de role și skateboard
Articolul următorAnalist politic: ”Nu există Ținutul Secuiesc! Nu există imnul Ținutului Secuiesc!”