De Ziua Europei, Marcel Ciolacu l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război

Președintele PSD a declarat că obiectivul principal al României îl reprezintă aderarea la Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu l-a criticat extrem de virulent pe președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care organizează o paradă de Ziua Europei. Liderul PSD  l-a numit pe Vladimir Putin dictator și criminal de război. „E o sfidare față de întreaga lume și își continuă parcursul de dictator domnul Putin. Cu certitudine este un dictator și un criminal de război. Nu mă aștept la nimic din partea lui și nici nu mă interesează ce face. Țara noastră nu este într-un conflict direct cu Rusia. România e membră NATO și în funcție de ce va decide NATO, așa vom face”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Prioritatea unu este Spațiul Schengen

Președintele PSD Marcel Ciolacu a mai declarat luni că obiectivul principal al României îl reprezintă aderarea la Spațiul Schengen. El a  precizat de asemenea că țara noastră nu a îndeplinit toți indicatorii necesari pentru aderarea la zona euro. „Prioritatea unu este Spațiul Schengen. Ca să aderi la Zona Euro trebuie să respecți anumiți indicatori. În acest moment, ținând cont, nu numai de ceea ce se întâmplă în România și de forțele politice din România, ne uităm la ce se întâmplă în Ucraina și recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea în Zona Euro”, a spus  Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Mesajul lui Ciolacu, de Ziua Europei

„Unul dintre motivele pentru care a fost fondată Uniunea Europeană a fost tocmai acela de a pune capăt războaielor care au măcinat-o întreg secolul trecut. Din această perspectivă, conflictul de la granițele țării noastre este o dovadă în plus a importanței capitale pe care o are apartenența României la Uniunea Europeană, dar și la NATO. De Ziua Europei trebuie în primul rând să transmitem un mesaj clar împotriva celor care contestă beneficiile acestei apartenențe. Fără UE, am fi total irelevanți. E o iluzie să crezi că poți să faci ceva singur, de aceea este foarte important să păstrăm un context european stabil și să combatem curentele extremiste și populiste. Românii sunt printre cei mai pro-europeni dintre cetățenii UE. Dar acesta nu este un dat de la Dumnezeu. Toți avem datoria să păstrăm acest lucru. Iar asta înseamnă ca împreună – toate statele membre ale UE, să reușim să dăm un răspuns credibil în fața problemelor cu care se confruntă oamenii. Cetățenii au nevoie să știe că statele naționale și Uniunea Europeană luptă alături de ei pentru a trece peste această perioadă grea.Este nevoie de un plan de acțiune comun, care să însemne protejarea tuturor cetățenilor europeni- fie că sunt germani, francezi, spanioli sau români. Este o necesitate strategică să avem o direcție clară și să acționăm toți pe o singură voce, a unei Europe puternice”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: Amenințarea Federației Ruse la adresa securității euroatlantice poate rămâne o realitate pentru anii următori

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: Amenințarea Federației Ruse la adresa securității euroatlantice poate rămâne o realitate pentru anii următori
Articolul următorMinistrul Apărării: ”De 9 mai, în Rusia va fi un uriaș festival al propagandei”