Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Cu ocazia Zilei Europei, ministrul Apărării a făcut o serie de declarații referitoare la războiul din Ucraina, precizând că Putin va încerca să deturneze semnificația istorică a ”Zilei Victoriei”.

În cea de-a 75-a zi de război, Vladimir Putin sărbătorește ”Ziua Victoriei”.

Este organizată o paradă la Moscova, în timp ce rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene. Ministrul Apărării: ”Putin va încerca să facă o paralelă cu al Doilea Război Mondial

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, astăzi, 9 mai, că „în Rusia va fi un uriaș festival al propagandei”.

Astăzi, cu siguranță, în Rusia va fi un uriaș festival al propagandei. Cred că Putin va încerca astăzi să deturneze semnificația istorică a Zilei Victoriei, arătând că a câștigat singur, fără ajutorul altor țări, victoria împotriva nazismului. Probabil va încerca să arate că lupta din Ucraina, acea „operațiune specială”, este împotriva nazismului, încercând să facă această paralelă cu al Doilea Război Mondial. Probabil va încerca să justifice acest război nedrept pe care îl duce în Ucraina”, a spus Vasile Dîncu.

Vladimir Putin a susținut un discurs de Ziua Victoriei, la Moscova

Președintele Rusiei a început prin a felicita forțele pentru victoria în cel de-al doilea război mondial de acum 77 de ani și a făcut imediat referire la Ucraina, spunând:

Este la fel și acum. Luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre. Ziua victoriei este aproape de inima fiecăruia dintre noi. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic. Suntem mândri de generația de învingători”, a precizat liderul de la Kremlin.

Articolul precedentDe Ziua Europei, Marcel Ciolacu l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război
Articolul următorVladimir Putin, discurs de Ziua Victoriei: Am văzut cum SUA și minionii săi ne-au amenințat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time