Captură video Facebook/Maia Sandu
Captură video Facebook/Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru luni, 9 mai.

Anunțul a fost făcut de Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

A fost anulată inclusiv întrevederea şi conferinţa de presă comună cu Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, aflat într-o vizită de două zile la Chişinău, precizează Știri pe Surse.

Conferinţa va avea loc la guvern, în prezenţa premierului Natalia Gavriliţa

Anterior, Deschide.md anunţase că, în prima zi a vizitei sale la Chişinău, Guterres urma să susţină o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu, la ora 17:30.

Marţi, secretarul general al ONU va vizita o tabără de refugiaţi ucraineni.

Maia Sandu: ”Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuți în război”

În cursul zilei de ieri, 8 mai, președintele republicii Moldova a publicat, pe contul de socializare un anunț referitor la data de 9 mai.

Maia Sandu a amintit că Ziua Europei este și ziua când se celebrează pacea, făcând referiere la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuți în război, vom onora veteranii și vom vorbi despre pace!”, a scris președintele Republicii Moldova pe contul de Facebook.

Data de 9 mai are o triplă semnificaţie: Ziua Europei, a Independenţei României și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – Ziua Victoriei.

Articolul precedentDomeniul schiabil din Poiana Braşov va deveni cel mai mare din România
Articolul următorAjutorul umanitar, taxat. Statul român amână decontarea serviciilor oferite persoanelor cu domiciliul în Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time