Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj emoționant, cu ocazia zilelor de 8-9 mai.

Este momentul în care întreaga Europă comemorează victimele celui de-Al Doilea Război Mondial.  

Al Doilea Război Mondial rămâne cel mai mare conflict pe care l-a cunoscut omenirea

Viața pentru care soldații au luptat în acel război s-a încheiat când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie”, a spus președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a comemorat acest moment, publicând un videoclip care a fost filmat în localitatea Borodianka. Aici, președintele Ucrainei ține un discurs în proximitatea clădirilor devastate de bombele rusești.

În discursul său, face o comparație între ororile comise de naziști în urmă cu 77 de ani și cele comise în ultimele trei luni de ruși în Ucraina.

Se împlinesc 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste. Zelenski: ”Răul s-a întors. Din nou!”, arată Europa FM.

Președintele Ucrainei a transmis și un mesaj încurajator poporului ucrainean. Acesta a precizat că, alături de aliați, țara sa va învinge.

Volodimir Zelenski: ”Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie. Şi nu vor mai fi vise alb-negru, doar un vis albastru şi galben”

În fiecare an, sunt marcate, la 8 şi 9 mai, Zilele de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Adunarea Generală a ONU a declarat, la 22 noiembrie 2004, prin Rezoluţia 59/26, zilele de 8 şi 9 mai drept un moment al amintirii şi reconcilierii.

Al Doilea Război Mondial s-a soldat cu peste 60 de milioane de victime.

Articolul precedentAvertismentul europarlamentarului Corina Creţu: România este foarte întârziată în privinţa atragerii fondurilor europene
Articolul următorJens Stoltenberg: Kievul trebuie „să treacă la arme occidentale moderne” pentru a respinge armata rusă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time