Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Florin Cîţu a vorbit, astăzi, 2 mai, despre ameninţările făcute de hackerii ruşi privind atacuri cibernetice asupra site-urilor unor instituţii din România.

De asemenea, Cîțu a atras atenția asupra faptului că hackerii au făcut confuzie între președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților.

Cîțu, despre confuzia făcută de gruparea Killnet: ”E bizar să ai numele corect dar să greşeşti funcţia”

În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect dar să greşeşti funcţia. Cred că mai uşor îi greşeai funcţia decât să greşeşti invers, dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat Cîţu, conform Știri pe Surse.

Preşedintele Senatului a vorbit și despre privind armamentul pe care ţara noastră ar putea să îl livreze Ucrainei

Am spus că în general, dacă e nevoie şi dacă se aprobă, să mergem în această direcţie, am văzut declaraţii ale unor oficiali români care au spus foarte clar că se schimbă legislaţia tocmai ca să se facă acest lucru, de aceea am dubii. E adevărat că există un val care încearcă să pună toate ce se întâmplă rău asupra mea”, a mai adăugat Cîţu.

Gruparea de hackeri Killnet a spart site-ul Directoratul Național de Securitate Cibernetică și a încercat să creeze vulerabilități la paginile web ale PNL și USR.

În data de 29 aprilie, hackerii ruși au spart paginile web ale PSD, Ministerului Apărării Naționale, Poliției de Frontieră și CFR Călători.

În plus, mesaj publicat în data de 29 aprilie, pe internet, se anunță că pagina de internet a Partidului Social Democrat nu este funcțională.

Articolul precedentIași: Până la 10.000 de lei amendă pentru cei care parchează neregulamentar
Articolul următorO fetiță din Ucraina cântă la flaut pe străzi, pentru a strânge bani pentru armată
Jurnalist full-time / Pesimist part-time