Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Șoferii din Iași care parchează neregulamentar pot plăti sancțiuni de până la 10.000 de lei.

În momentul de față, conducătorii auto trebuie să respecte un nou regulament, emis de autoritățile locale.

Cei care parchează fără drept pe un loc rezervat, pot fi sancţionaţi cu sume între 600 şi 1.500 de lei

În cazul parcărilor de reşedinţă, cele mai mici amenzi vizează necurăţarea locului de parcare de către chiriaş, efectuarea de lucrări la autovehicul în perimetrul parcajului sau adnotări pe placa de semnalizare a parcajului (200 – 400 lei), se precizează în noul regulament.

Potrivit Ziarul de Iaşi, tot în cazul parcărilor de reşedinţă, este prevăzută o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei în următoarele cazuri: distrugerea platformei sau neeliberarea locului în caz de lucrări edilitare.

O altă amendă face referire la blocarea căii de acces în parcare, respectiv între 600 şi 1.500 lei, acelaşi cuantum fiind stabilit şi în cazul ocupării fără drept a unui loc de parcare, scrie Radio Eco Natura.

Noul regulament prevede amenzi şi în cazul problemelor legate de parcări publice

Cea mai mare sancţiune poate ajunge la suma de 10.000 lei în cazul în care este ocupat fără drept un loc pentru persoane cu handicap (minimul este 2.000 lei).

Pe raza oraşului Iași există acum circa 10.000 de locuri în parcări de reşedinţă şi parcări publice, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentMiniştrii Energiei din Uniunea Europeană vor stabili dacă firmele pot plăti în ruble gazele rusești cumpărate
Articolul următorCîțu, despre hackerii ruși: ”Nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time