Sursa foto: Facebook / Cristian Valentin Cismaru
Sursa foto: Facebook / Cristian Valentin Cismaru

Într-o postare distribuită pe pagina de Facebook, Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a făcut public faptul că mai multe marcaje de trasee au fost distruse.

Este vorba despre indicatoare înspre Păltiniș, Rășinari și Cisnădie, amplasate în cadrul proiectului Anii Drumeției, anunță Turnul Sfatului, citat de G4 Media.

Salvamontiștii: ”Asistăm neputincioși cum efortul unor instituții este distrus de persoane frustrate”

Pentru anumite persoane, se pare că drumețiile reprezintă ocazia să-și refuleze frustrările, să-și etaleze educația, vandalizând infrastructura montană. Din păcate, asistăm neputincioși cum efortul unor instituții și al unor persoane pasionate de zona și cultura montană, este distrus de niște persoane cu diferite frustrări”, au transmis cei de la Salvamont pe pagina lor de Facebook.

Infrastructura a 130 km de trasee montane a fost refăcută

Conform sursei citate, în contextul evenimentului EuroRando cât și al proiectului Anii Drumetiei, în anul 2021 Serviciul Public Salvamont Sibiu alături de echipa Anii Drumeției, asociații de profil care au asigurat manopera lucrărilor (Florin și Prietenii), Consiliul Județean Sibiu în calitate de finanțator au refăcut infrastructura a 130 km de trasee montane însemnând remarcarea traseelor, schimbarea stâlpilor pentru indicatoare, refacerea săgeților de direcție cât si realizarea unor trasee montane noi.

Județul Sibiu va beneficia de peste 400 de kilometri de trasee de drumeție

Peste 400 de kilometri de trasee de drumeție vor fi amenajați, în acest an, în județul Sibiu.

Mai exact, este vorba despre 409 kilometri de trasee de drumeție care vor fi amenajați îîn perioada aprilie – noiembrie 2022.

Pentru această investiție, Consiliul Județean din Sibiu a alocat suma de 278.000 de lei.

Articolul precedentAproximativ jumătate de milion de români nu au oficial un loc de muncă
Articolul următorPremieră în Brașov: sunt spălate străzile și trotuarele
Jurnalist full-time / Pesimist part-time