Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Zeci de ucraineni refugiați în Brașov au strâns gunoaiele din pădurile de lângă municipiu.

Oamenii au avut asupra lor saci și mănuși.

Astfel, timp de câteva ore, aceștia au făcut curățenie în locul de picnic preferat al turiștilor care tranzitează orașul, precizează Realitatea.net.

Printre voluntari s-au numărat mame însoțite de copii: gestul a venit ca un semn de mulțumire pentru România și pentru locuitorii orașului Brașov

Femei și copii din Ucraina, care au fugit din calea bombelor lui Putin și au primit adăpost în Brașov, au curățat de gunoaie pajiștea din oraș, alături de alți zeci de voluntari. Locul unde oamenii obișnuiesc să facă des grătare era plin de sticle și ambalaje.

Oamenii au ținut să precizeze că acesta este modul lor de a mulțumi locuitorilor din Brașov care i-au primit în oraș.

Campania de ecologizare se desfășoară în toată țara. În cursul lunii martie, zeci de refugiați din Ucraina au ajutat și la curățarea plajelor.

La finalul lunii martie, un grup de refugiați găzduit în Mamaia a igienizat plaja, din proprie inițiativă. Oamenii din Odesa au fost găzduiți în Mamaia Nord de către mai mulți proprietari ai unui bloc

Pe 25 martie, o acțiune similară a avut loc în Mamaia. Aici, refugiații veniți din Ucraina și stabiliți la Mamaia, au curățat plaja. Acțiunea a venit din proprie inițiativă.

Ucrainenii au fost ajutați și de copii. Aceștia au igienizat plaja, după ce au observat abundența de deșeuri de pe nisip.

Printre deșeurile colectate în câțiva zeci de saci s-au numărat inclusiv materiale de construcții.

Cele de 20 de persoane au făcut parte dintr-un grup de 47 de refugiați (mame și copii) din Odesa, găzduiți gratuit într-un bloc din stațiunea Mamaia Nord.

Articolul precedentDirectoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează: Se înmulțesc atacurile de tip phishing şi spear-phishing propagate pe email sau platforme de mesagerie
Articolul următorAtac cibernetic asupra site-urilor marilor aeroporturi din România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time