Sursa foto: Facebook/Reporter
Sursa foto: Facebook/Reporter

Un grup de refugiați găzduit în Mamaia a igienizat plaja, din proprie inițiativă.

Oamenii provin din Odesa și au fost găzduiți în Mamaia Nord de către mai mulți proprietari ai unui bloc.

Observând cantitatea mare de deșeuri acumulate, 20 de persoane au igienizat, în mod voluntar, plaja din proximitatea clădirii în care locuiesc temporar.

La acțiunea de igienizare au participat și copii

Unul dintre proprietarii care găzduiesc ucrainenii fugiți din calea războiului a declarat pentru „Dobrogea Live” că un grup de aproximativ 20 refugiați a avut inițiativa de a curăța plaja, după ce au observat abundența de deșeuri de pe nisip.

Sursa menționată a precizat că refugiații și-au achiziționat mănușile și sacii de gunoi din propriile fonduri.

Printre deșeurile colectate în câțiva zeci de saci se numără, inclusiv, materiale de construcții.

Cele de 20 de persoane fac parte dintr-un grup de 47 de refugiați (mame și copii) din Odesa, găzduiți gratuit într-un bloc din stațiunea Mamaia Nord.

Reporter: ”A fost totul din proprie inițiativă, voluntar. Inclusiv sacii și mănușile și le-au cumpărat din banii lor”

Vecinii noștri UCRAINENI din Odessa au curățat VOLUNTAR plaja Năvodari… am vrut doar să vedeți ce fel de oameni sunt ucrainienii pe care i-ați ajutat cu locuințe in Mamaia Nord.

Sacii albaștri sunt plini de gunoaiele adunate de ei de pe plaja! A fost totul din proprie inițiativă, voluntar, inclusiv sacii și mănușile și le-au cumpărat din banii lor.

Felicitări părinților și copiilor din Ucraina pentru aceasta inițiativă!”, se arată pe pagina de Facebook a publicației Reporter.

Articolul precedentFirea: „Banca Mondială este partenerul nostru în proiectele pentru familii, tineri şi copii în situaţii de risc”
Articolul următorGoogle vrea să monitorizeze sănătatea cu ajutorul smartphone-urilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time