Mamaia, înnoită cu 53 de hectare de plajă

Cea mai mare operațiune de înnisipare din ultima jumătate de secol

Litoralul românesc va avea la începutul acestei veri aproape 53 de hectare de plajă nouă, ca urmare a celei  mai mari operațiunii de înnisipare din ultima jumătate de secol. Acest proiect amplu, cu o valoare de peste 800 milioane de euro, este atât în beneficiul locuitorilor din zonă, cât și al operatorilor economici, de turism.

Operațiunile de înnisipare pe plaja din Mamaia sunt în toi. Cel mai mare proiect din ultimii 50 de ani în valoare de peste 800 de milioane de euro este în plină derulare. El este implementat de instituția noastră, prin Apele Romane Dobrogea-Litoral, de-a lungul întregului litoralul românesc, de la nord la sud pe 11 zone, timp de trei ani, adică până în anul 2023. La începutul acestei veri, situația în cifre va arăta astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiți la înnisipare

Apele Române, pe Facebook

Cele 11 sectoare de plajă ce vor fi extinse cu peste 200 de hectare de plajă, în următorii trei ani, sunt: stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele (Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I) și plajele (Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai- în etapa II), potrivit HG nr 667/19.09.2016, privind aprobarea obiectivului de investiții „Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)

După finalizarea proiectului, locuitorii din zona litoralului românesc vor fi mai protejaţi, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă. Mai mult, proiectul nostru va avea efecte pozitive majore și în domeniul socio-economic, iar operatorii din zona litorală vor putea să își dezvolte activitatea în cele mai bune condiții”, au transmis reprezentanții ANAR.

Reamintim că pasarela de promenadă din Mamaia nu este prinsă în acest proiect, dar că pe perioada lucrărilor la lărgirea plajei va fi protejată și îngrădită temporar până când se vor face demersurile necesare de către Ministerul Culturii, care dorește reabilitare obiectivului, potrivit ABADL.  

Articolul precedentAvea 3 ani la Revoluție, însă îl apreciază pe Ceaușescu: „Țara de azi mai este doar umbra țării pe care ați lăsat-o”, scrie un primar din Gorj
Articolul următorJudețul Ialomița, între raportările legate de activitatea de salubrizare și realitatea din teren