Pasarela de promenadă din Mamaia, în conservare

Se fac lucrări de lărgire a plajei, dar pasarelă nu e inclusă în programul de reabilitare

Pasarela de promenadă din Mamaia va fi conservată, odată cu lucrările de lărgire a plajei din stațiune, până când autoritățile abilitate vor găsi o soluție de reabilitare, a anunțat Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL).

Potrivit ABADL, pasarela va fi protejată și îngrădită temporar până când se vor face demersurile necesare de către Ministerul Culturii, care dorește reabilitare obiectivului. Pasarela nu este inclusă în programul de reabilitate, neaparținând ABADL.

În prezent, pasarela de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia nu aparține instituției noastre, deținătorul legal al acestei construcții este Litoral SA, care se află în curs de lichidare. Astfel că, ABADL prin acest proiect cu finanțare europeană nu poate include reabilitarea unor obiective turistice, culturale, etc, având în vedere că, așa cum am precizat mai sus, proiectul are ca scop reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral

Totodată, reprezentanții instituției susțin că pasarela urmează să fie cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru „Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia” din cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020)”. Scopul acestui proiect este să asigure protecția la eroziune a liniei țărmului în condiții medii anuale cât și în timpul evenimentelor cu perioada de recurență de până la 1/100 ani, pentru o durată de viață proiectată de 50 ani.

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 5.

Articolul precedentProcurorii i-au trimis în judecată pe „șefii” de la Energy Holding
Articolul următorUnul dintre judecătorii care au pronunțat soluția de achitare a lui Mazăre, sub lupa Inspecției Judiciare