Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei Gabriela Firea a declarat că în urma întâlnirii pe care a avut-o cu Anna Akhalkatsi, directorul pentru România al Băncii Mondiale, mai multe domenii vor beneficia de sprijinul şi expertiza „acestei instituții prestigioase.”

De asemenea, Firea a precizat că cei din Ministerul Familiei au stabilit, împreună cu economistul cu experiență în Banca Mondială, Victor Sulla, direcțiile în care se vor concentra eforturile comune.

„Reprezentanții Băncii Mondiale au solicitat prezența reprezentanților Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în grupurile de lucru pe care le au în acest moment pe problematica familiei și a copiilor în situații de risc. De asemenea, colaborăm pentru a dezvolta proiecte pentru tinerii care au terminat o școală, dar nu au locuri de muncă”, a anunțat Gabriela Firea.

„Situația familiilor refugiate din Ucraina este una de interes pentru Banca Mondială”

Totodată, fostul edil al Capitalei a precizat că urmărește modificările legislative care vin în sprijinul copiilor care riscă să abandoneze școala sau nu au acces la servicii medicale. Mai mult, Firea a anunțat că în următoarele luni se va discuta despre un proiect privind alocația pentru familii, subiect gestionat de Ministerul Muncii.

Fostul edil al Capitalei a reamintit că Ministerul Familiei oferă protecție femeilor și copiilor care au fugit din Ucraina.

„Împreună căutăm instrumente pentru a identifica nevoile familiilor care vor rămâne în România o perioadă mai lungă de timp sau chiar definitiv. În perioada imediat următoare, Banca Mondială face un sondaj printre aceste familii de ucraineni. La întâlnire au mai participat secretarii de stat Doina Pârcălabu și Izabella Doboly, președintele ANPDCA, Elena Tudor și colegii mei din minister specialiști în atragere de fonduri nerambursabile”, a concluzionat ministrul Familiei

Reamintim că ieri, Gabriela Firea a declarat că toți copiii ucraineni care au rămas fără părinți și se află în țara noastră se vor întoarce în Ucraina după ce războiul va lua sfârșit. Aceasta a precizat că niciunul nu poate fi adoptat în România deoarece legea nu permite acest lucru.

„Am transmis o scrisoare Ambasadei Ucrainei la București și Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina prin care am  reiterat angajamentul Guvernului României de a le asigura toată grija și protecția orfanilor ucraineni care au ajuns de urgență în țara noastră”, a scris ministrul Familiei pe o rețea de socializare în urmă cu o zi.

Firea: „Respectăm drepturile fiecărui copil ucrainean care se află în grija noastră”

Articolul precedentMinistrul Energiei: „Estimez că în această vară, în sistemul naţional de transport va intra gaz românesc din Marea Neagră”
Articolul următorRefugiații ucraineni stabiliți la Mamaia au curățat plaja. Acțiunea a venit din proprie inițiativă