Sursa foto: Zin.ro

Niciun document neverificat, niciun cetățean al Sectorului 5 uitat, iar povestea merge mai departe. Cristian Popescu Piedone își respectă jurământul pe care l-a depus după ce a ajuns la Primărie și demonstrează că atunci când te pui la treabă din toată inima mereu vei reuși.

După o campanie electorală inedită, unde Piedone a luat la pas toate străzile sectorului și a ascultat pe fiecare cetățean, „judecata poporului a decis”, iar aducerea Sectorului 5 în secolul 21 a început.

„Vă promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritaţi să trăiţi într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteţi ascultaţi!”, le-a transmis Piedone locuitorilor Sectorului 5 după ce a câștigat alegerile din 2020. La nici o zi după ce a preluat funcția de primar al sectorului, alături de noua lui echipă, a început să rezolve problemele cetățenilor într-un mod unic.

Parte din echipa Piedone – Foto zin.ro –

Cu biroul în fața Primăriei. Piedone, un exemplu de administrație pentru toate primăriile din țară

 Cum a promis în campania electorală, primarul Sectorului 5 și-a mutat, la propriu, biroul în stradă, pentru a „speria puțin birocrația.”

Cunoscut în rândul cetățenilor ca primarul modern ce merge „la firul ierbii” pentru a lua pulsul, Piedone a transmis un mesaj clar tuturor primarilor din România: Primăria este a oamenilor, iar primarul are datoria de a găsi soluții la toate problemele cetățenilor, să facă din imposibil, posibil, lucru ce s-a și întâmplat.

De la ridicatul schelelor alături de muncitori și vizitele neașteaptate prin sector, Piedone continuă să fie un exemplu pentru toți cetățenii. De asemenea, primarul nu ezită să „aducă un zâmbet sufletelor cu viață gri”, exemplele fiind nenumărate.

De la modernizarea unei case pentru o familie cu copii ce trăiau la limita subzistenței și aducerea „la lumină” a unui bloc uitat, unde 90 de familii au rămas în frig, primarul Sectorului 5 a demonstrat că imposibilul devine posibil, atât timp cât faci totul cu pasiune și în interesul cetățeanului.

Premieră după premieră: prima grădiniță cu salină din România. „Schimbarea la față” a Sectorului 5 prin ecologizarea zonelor uitate de vechea administrație

„Muncim, muncim, muncim! Nu-i vreme de pierdut”, a spus Piedone, luând la pas sectorul, alături de echipa sa, pentru a transforma locurile abandonate în ceva curat și folositor cetățenilor. Modernizarea parcurilor, construirea de noi parcări, blocuri reabilitate, școli renovate- acestea sunt doar câteva dintre numeroasele proiecte realizate de Piedone, iar povestea continuă.

Primarul Sectorului 5 a îndeplinit și un vis al unui dascăl, de a avea o grădiniță cu salină. Știind „rețeta unei comunități trainice”, Piedone a decis să investească masiv în tânăra generație, iar acest lucru nu a fost trecut cu vederea de cetățeni. Mai mult, edilul a finalizat și un proiect, finanțat din fonduri europene, destinat tinerilor părinți care au copii mici.

Sursa foto: Zin.ro.

Creșe, grădinițe și școli modernizate pentru un sector ce va surclasa toate sectoarele din Capitală.

„Școala, studiile… fac diferența de trai în viață. Cunoaștem rețeta. O simțim pas cu pas, zi după zi. Pentru o comunitate trainică, avem nevoie de generații școlite! Avem nevoie de generații educate! Avem nevoie de tineri isteți, care să poată fi, oricând, dirijorii societății!”, a afirmat Piedone.

Primar, soț, tată, bunic, dar mai presus de toate, om

Chiar dacă se află mereu printre locuitorii sectorului, Piedone nu uită să-și facă timp și pentru familia lui, despre care a spus că reprezintă „unica lumină”, cea care i-a arătat calea când i-a fost mai greu. Familist convins și creștin, primarul Sectorului 5 a devenit un model și pentru copiii lui. „Așchia nu sare departe de trunchi”, iar fiul lui, Vlad Popescu Piedone, nu ezită să-i sprijine pe cei care au nevoie de el.

Cum de sfintele sărbători, toată familia se reunește, Piedone nu a uitat nici de familia mare, cea a sectorului, motiv pentru care a împărțit cetățenilor, în tramvai, pe stradă și birouri, câte o felicitare cu ocazia sărbătărilor Pascale.

Generozitatea primarului este binecunoscută, iar cu doar câteva zile înaintea Paștelui, acesta i-a cumpărat „prietenei sale de la taraba socială”, o bătrână ce vinde zarzavaturi în fața unui magazin, toate cele necesare pentru a avea ce pune pe masă.

Piedone: „SĂ CREZI ÎN EL ȘI SĂ ÎL CAUȚI ÎN RUGĂCIUNI ȘI CÂND ÎȚI ESTE BINE, NU DOAR CÂND ÎȚI ESTE GREU”

Pe lângă sprijinul pe care îl oferă cetățenilor din sector, Piedone a convocat o ședință la o zi după ce Rusia a atacat Ucraina, pentru a oferi ajutor celor care fug din calea războiului. De asemenea, primarul a donat sânge, împreună cu toată echipa sa, pentru soldații ucraineni. Totodată, a deschis un cont de solidaritate, unde bucureștenii pot dona bani pentru cei care au fost obligați să fugă din calea războiului.

Chiar dacă vremurile sunt tulburi, iar bucuriile puține, Cristian Popescu Piedone le-a amintit locuitorilor Sectorului 5 că va fi alături de ei prin toate mijloacele posibile și nu îi va dezamăgi, continuând să facă imposibilul, posibil.

„Să fim mai uniți ca niciodată! Să credem că putem mai mult ca ieri, mai mult ca alaltăieri! Să nu salutăm doar boierul în viața asta pământească! Să învățăm să ne pese și de cel flamând! Si mai ales… SĂ CREDEM ÎN NOI. Să credem că nu suntem deloc mai prejos ca alții! Să-l prețuim pe Dumnezeu! Sau… măcar SĂ NU-L DEZAMĂGIM”, a spus Primarul Sectorului 5.

Citește și: Încă o bunicuță va avea sărbători îmbelșugate de Paște datorită generozității primarului Piedone

Articolul precedent65 de cetăţeni străini au fost găsiți în două automarfare, în Vama Nădlac 2
Articolul următor67 de biserici din București au fost controlate de pompieri