Foto: Facebook/Biserica ortodoxă Sfântul Elefterie, Bucureşti
Foto: Facebook/Biserica ortodoxă Sfântul Elefterie, Bucureşti

Prefectura Capitalei, citată de Agerpres, informează că pompierii din București și Ilfov au controlat 67 de biserici.

153 de deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor au fost descoperite de către aceștia.

Pentru prevenirea unor eventuale tragedii, pompierii au instruit preoții și personalul clerical asupra modului de acţionare a stingătoarelor de incendiu.

În plus, aceștia au fost instruiți și cum ar trebui coordonați enoriașii, în cazul unei situații de urgență.

Comunicatul de presă cu aceste informații a fost emis, vineri, de Prefectura București

Pentru preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov (ISUBIF) au efectuat recunoaşteri şi controale de prevenire în lăcaşurile de cult. Scopul a fost de identificare şi remediere a eventualelor deficienţe care pot pune în pericol siguranţa persoanelor participante la slujbele religioase. Au fost desfăşurate activităţi de control la 67 biserici. Cu această ocazie, au fost identificate 153 de deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor”, se precizează în comunicat.

În noaptea de Înviere, pompierii vor fi prezenți la 12 biserici și mânăstiri, unde este așteptat un număr mare de participanți. Catedrala Patriarhală, Biserica Sf. Treime Ghencea, Biserica Sf. Vineri Drumul Taberei, Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel, sunt doar câteva dintre lăcașele de cult unde pompierii vor fi mobilizați pentru prevenirea și gestionarea posibilelor situații de urgență.

Controale au fost efectuate și în piețele agroalimentare din București

În același comunicat al Prefecturii Capitalei, se menționează și că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti a efectuat 361 acţiuni de control în pieţele agroalimentare. Acțiunile s-au desfășurat și în unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi non-animală, precum și în unităţile de vânzare cu amănuntul.

În plus, peste 900 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, dar și jandarmi vor fi prezenți în zonele publice aglomerate. Măsurile sunt luate cu titlu de prevenție, în toate cele trei zile de Sărbători Pascale.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone se ține de cuvânt – aduce sectorul 5 in secolul XXI. Încep să crească prețurile apartamentelor din sector
Articolul următorÎntâlnire de gradul zero între Bogdan Aurescu și omologul său ucrainean Dmytro Kuleba
Jurnalist full-time / Pesimist part-time