Sursa foto: Facebook/ MAE

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a precizat, vineri, că țara noastră este un stat „extrem de responsabil și asumat” față de obligațiile internaționale privind sprijinirea Ucrainei în această perioadă dificilă.

De asemenea, acesta a mai spus că atât Uniunea Europeană, cât și Alianța Nord-Atlantică sprijină aceste demersuri. Întrebat dacă România va dona Ucrainei avioanele MiG-21, oficialul român a spus că „lucrurile sunt într-o evoluție permanentă” și nu ar fi bine să se vorbească public despre aceste lucruri.

Totodată, ministrul de Externe din Ucraina a precizat că a avut mai multe discuții atât cu Ciucă, cât și cu Aurescu, despre avioanele MiG-21.

România sprijină Ucraina în războiul cu Rusia

Avem o abordare foarte corectă a tuturor ţărilor care sunt pregătite şi doritoare să facă ceva. (…) Totuşi, lăsăm la latitudinea ţării voastre să decidă ce vrea să facă. Este interesul naţional pe care trebuie să îl luaţi în considerare. Unele ţări nu vor să livreze anumite arme pentru că nu vor să aibă relaţii proaste cu Rusia. Cea ce nu apreciem este ipocrizia. Din fericire, nu este cazul României. Ţara voastră a fost sinceră şi deschisă de la început”, a spus Kuleba.

De asemenea, ministrul de externe ucrainean a lăudat țara noastră pentru modul în care a intervenit în sprijinirea Ucrainei, după ce Putin a decis să atace țara. Oficialul a spus că „războiul e momentul adevărului” unde toată lumea își arată adevărata față.

„(…) Iar România a arătat faţa unui prieten sincer care ia acţiuni şi oferă sprijin specific Ucrainei. Nu vom uita asta niciodată şi, după ce vom sărbători victoria comună, sunt sigur că ambele ţări vor sta la masa şi vor evalua situaţia într-un fel în care vom găsi toate soluţiile comune la toate problemele noastre”, a completat Dmytro Kuleba.

Bogdan Aurescu a mai spus că țara noastră va continua să fie alături de poporul ucrainean, precizând că cei care au murit de la debutul războiului „sunt frații și surorile noastre”, părinții și copiii noștri.

„Aceste crime nu trebuie să rămână nepedepsite şi România susţine o anchetă internaţională asupra acţiunilor Rusiei. De asemenea, am reacţionat prompt, încă de la începutul invaziei ruse de a oferi ajutor refugiaţilor ucraineni. Acum avem peste 100.000 de refugiaţi în România. Am susţinut copiii aflaţi în situaţii speciale, am deschis piaţa muncii, am oferit transport gratuit, posibilitatea studenţilor şi elevilor să studieze aici. Toţi cetăţenii ucraineni din România vor fi trataţi cum trebuie”, a mai declarat ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Citește și: Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: România nu poate achita în ruble gazele naturale livrate din Rusia

Articolul precedent67 de biserici din București au fost controlate de pompieri
Articolul următorDNA trimite în judecată cinci angajați ai Primăriei Capitalei. Printre aceștia, figurează și Daniela Mincu, consilier la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. În ultima perioadă, Mincu a „jonglat” cu contestațiile privind atribuirea contractelor de gestionare a deșeurilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.