Captură video Observator
Captură video Observator

Mai multe țări au din lume au trecut, deja, în 2022. Printre acestea, Insula Kiribati, Noua Zeelandă sau Australia au sărbătorit Revelionul, încă de la ora 13, ora României.

Față de anul trecut, Noua Zeelandă şi Australia nu au mai anulat grandioasele focuri de artificii.

Prima țară care a intrat în 2022 este Tonga

Tonga este o țară insulară independentă și suverană din Oceanul Pacific. Cunoscut pentru mult timp ca „Insulele Prietenoase” sau „Perla Pacificului de Sud”, Arhipelagul Tonga păstrează o cultură populară, un popor și o limbă unică în lume.

După insulele din Pacific, următoarele țări care au sărbătorit Noul An sunt Australia și Noua Zeelandă

Trecerea în Noul An este marcată de tradiții unice și neobișnuite. În Japonia, care a celebrat Revelionul la ora 17 (ora României), oamenii au făcut curățenie generală pentru a-l ”primi pe zeul Toshigami”.

La templele budiste, clopotele au sunat de 108 ori, arată publicația Gândul.

Europa: mai multe evenimente specifice de Revelion au fost anulate

În ceea ce privește Europa, din cauza răspândirii variantei Omicron, multe țări au fost nevoite să renunțe la evenimentele publice de Revelion. De asemenea, autoritățile au făcut apel către cetățeni să respecte restricțiile antipandemice.

Un exemplu este Berlinul, unde petrecerile cu sute de mii de persoane au fost anulate. De asemenea, tradiționalul foc de artificii de la Poarta Brandenburg nu a avut loc.

Nu vor fi petreceri în aer liber nici la Paris, Madrid sau Londra. Peste ocean, la New York, tradiționala petrecere din Times Square se va desfășura, din nou, în prezența spectatorilor, dar cu condiția ca toți cei care participă să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Articolul precedentPeste 1.000 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în doar două zile
Articolul următorBilanțul PNRR 2021: Negociere, operaționalizare, implementare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time