Sursă foto: www.wowbiz.ro
Sursă foto: www.wowbiz.ro

Comentariul Zilei nu are, încă, un an.

Dar trecerea din 2021 în 2022 o face, la fel ca-n fiecare zi lucrătoare, prin cuvinte.

C-a fost un an greu, o știm cu toții. Fiecare l-a resimțit, după nevoi și posibilități.

Politic, financiar, medical, psihic. Nu știu dacă poate spune cineva că 2021 a fost un an extraordinar, din toate punctele de vedere. Am picat, ne-am ridicat. Ne-am certat, ne-am împăcat. Ne-am enervat, ne-am dat seama că nervii sunt, de cele mai multe ori, degeaba. Am râs, am plâns, am trăit.

Ca de fiecare dată la sfârșit de an, avem impresia că acesta vine cu o resetare. Timpuri noi, speranțe noi, planuri noi. Niște noi, mai noi.

 Nu știu exact dacă e așa, dar fiecare e liber să-și găsească rețeta pentru mai bine.

Nu am căderea morală să spun cum ar trebui să fie oamenii, în general, dar pot spune ce mi-aș dori de la cititori, pentru anul/anii următori.

Comentariul Zilei pentru 2022

Să înțeleagă că e normal (și chiar indicat) să fim de acord că nu suntem de acord. Fără să ne certăm, total și iremediabil.

Să nu mai existe injurii, doar pentru că avem păreri diferite.

Mai important, cititorii să realizeze că cei din cauza cărora înjură autorul nu au habar de existența niciunuia dintre noi. Iar certurile noastre on-line îi lasă reci, în timp ce ei mai ciocnesc încă un pahar cu ”dușmanul” (oricare ar fi acela).

Să accepte că avem, cu toții, dreptul la o părere. Dacă nu ești de acord cu ea, poți veni cu argumente. Nu trebuie să dai cu parul.

Și, în final, să nu se lase influențați. Nici de ce spun unii la televizor, nici de ceea ce citesc, din părerile unora. Fiecare idee pe care o aud, să nu o preia deja mestecată. Să caute informația pură, nu păreristica. Din multiple surse. Și, de-abia apoi, să-și formeze o părere. A lor, nu a altora.

Un An Nou mai bun, tuturor! Mai ales dacă ați citit până la final.

Articolul precedentParcul Natural Văcărești a intrat sub administrarea Primăriei Capitalei
Articolul următorPeste 1.000 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în doar două zile
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.