Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Conform anunțului emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, peste 1.000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţiştii vrânceni în ultimele două zile.

Comunicatul arată că, în urma activităţilor desfăşurate în cursul lunii decembrie, poliţişti au constatat mai multe nereguli privind regimul materiilor explozive.

În acest context, au fost întocmite 16 dosare penale. Au fost confiscate articolele pirotehnice descoperite şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, cu amenzi faţă de persoanele care nu au înţeles să respecte legislaţia în domeniu.

Valoarea materialelor confiscate se ridică la suma de 16.000 lei

Astfel, numai în ultimele 48 de ore, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de ‘operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept’, articole pe care ar fi urmat să le comercializeze persoanelor fizice”, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit comunicatului emis de polițiști, în locaţiile respective, au fost descoperite aproximativ 1.030 kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3 şi F4, în valoare totală de aproximativ 16.000 lei, pe care poliţiştii au indisponibilizat-o în vederea continuării cercetărilor.

Amenzi și închisoare pentru cei care dețin și vând petarde și artificii

În cursul lunii decembrie, și polițiștii vâlceni au primit numeroase sesizări privind utilizarea petardelor în incinta unităților de învățământ din Râmnicu Vâlcea.

La acel moment, aproximativ 15.000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii de frontieră.

Petardele și artificiile erau ascunse într-un camion cu cartofi. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 21,5 tone de cartofi, marfă încarcată din Bulgaria pentru o societate din municipiul București.

Articolul precedentZiarul de Investigații – Comentariul Zilei – An Nou Fericit!
Articolul următorPrimele țări care au trecut în Noul An: evenimente, tradiții și restricții
Jurnalist full-time / Pesimist part-time