Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România
Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România

Ministerul Apărării Naționale din România l-a sărbătorit pe Sergentul (rtr.) Alesandru Marian, un veteran de război decorat cu multiple distincții.

Veteranul a împlinit onorabila vârstă de 94 de ani, iar camarazii din garnizoana Ghimbav i-au fost alături la aniversare.

Potrivit textului distribuit pe contul de Facebook, plutonierul adjutant Florentin Aldea și plutonierul adjutant Alin Naum au fost cei care i-au transmis un călduros ”La mulți ani” și aprecierea militarilor de astăzi pentru serviciul pe care l-a adus patriei.

Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România

Sergentul s-a înrolat în Armată pe vremea când era minor

Marian Alesandru s-a născut la data de 27 octombrie 1928 în satul Glod, comuna Gâlgău, Județul Sălaj, fiind al patrulea copil din cei șapte frați. La vârsta de doar 16 ani, acesta s-a înrolat ca voluntar în Regimentul 1 Artilerie „Tudor Vladimirescu” din Divizia 1 Voluntari „Tudor Vladimirescu”, fiind încă minor. Prin urmare, a avut nevoie de consimțământul tatălui său pentru a putea lupta”, au transmis reprezentanții MApN.

Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale din România

Veteranul de război a fost decorat cu multiple distincții

De asemenea, veteranul Marian Alesandru a participat la acțiuni militare în Ucraina și Cehoslovacia, ajungând până în Germania nazistă, iar pentru meritele deosebite pe câmpul de luptă a fost decorat cu mai multe distincții.

Printre aceste distincții se numără insigna ”Pandur Vechi” și medalia ”Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial 1941-1945”. A fost lăsat la vatră la data de 10 iulie 1946.

Articolul precedentSalvamont acuză: ”Legislația nu ne permite să folosim mijloacele speciale de avertizare, luminoase și sonore”
Articolul următorFostul primar al Timișoarei: ”Biată Timișoară, ce-ai ajuns. Mai bine zis: pe mâna cui ai ajuns!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time